10 характеристики на добрия човек

Кратко ръководство как да станем по-добри човешки същества

24.03.2015

Някога замисляли ли сте се какви качества има добрият човек? Как сред толкова много драма и интриги той запазва тази доброта у него и винаги е готов да помогне с каквото може? Приятелите ни от „Училището на живота“ ни представят един списък с 10 добродетели на всеки мил човек, който ние решихме да споделим с вас. Тяхното вдъхновяващо видео задава интересни въпроси към всяко човешко същество и показва как точно трябва да се отнасяме с останалите. Показва ни още и какво ни движи напред. Кара ни да се замислим кои добродетели притежаваме и кои може да развием още, за да се превърнем в още по-добри за останалите и за себе си.

Представяме ви списък с 10 характеристики на добрия човек

1. Устойчивост – изкуството да запазваме самообладание дори, когато нещата не се развиват добре за нас.

2. Емпатия – способността да се свържете с останалите хора и да разберете тяхното страдание.

3. Търпение – способността да се държите добре, дори когато нещата не се развиват по начина, по който вие искате.

4. Саможертва – да се откажете от собственото си удовлетворение заради някой друг.

Вижте още: Бъдете най-добрият сред добрите

5. Учтивост – да имате добри маниери и да сте внимателни към другите.

6. Хумор – да притежавате чувство за хумор и да виждате смешните страни в дадените ситуации.

7. Самосъзнание – да сте отговорни за действията си и последствията от тях.

8. Милостивост – да прощавате на другите, когато са ви обидили или съгрешили нещо. Не забравяйте, че прошката е качество на силните хора!

9. Вяра – да вярвате, че тепърва най-доброто предстои и да знаете, че се задава нещо по-добро на хоризонта.

10. Увереност – способността да вярвате в себе си и да поемате рискове, за да постигнете по-добри резултати.

Кои характеристики на добрия човек притежавате? И върху кои от тях може да поработите още малко, за да се превърнете в още по-добри хора? Ще се радваме да споделите с нас и вашите 10 характеристики, които всеки добър човек трябва да притежава.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването