Хюман дизайн – Четирите пътя към Щастието

„КОЙ съм всъщност АЗ“ в този океан от хора и съдби...

16.01.2014

Еднo от най-ценните неща в системата Хюман дизайн е, че тя ни показва Защо, Къде и Как се различаваме един от друг

„Ее, ама нали си ме знаеш, аз съм си такъв” е често срещан израз. Но какво стои зад това „съм си такъв” можем да видим в дълбочина и с прецизност за всеки един човек. Подобно на микроскоп Хюман Дизайн ни дава възможност да видим и най-малките детайли на нашето Аз.

Показва ни „КОЙ съм всъщност АЗ“ в този океан от хора и съдби. Кое си е лично наше и кое добре сме се научили да имитираме.

Основното различие започва от т. нар. Типове. Още на съвсем базово ниво, ние сме напълно различни. Според системата хората се делят най-общо на 4 типа: Манифестор, Генератор, Прожектор и Рефлектор. Всеки тип има строго определени нужди, начин, по който се изразява в света и цел в живота. Когато видим разликата между Манифестора и Генератора например, можем дълбоко да възкликнем „Ахааа!” и да проумеем защо именно се държим толкова различно един от друг.

Вижте още: Хюман Дизайн – Първите Стъпки към Щастието

Да принадлежиш към някой от типовете не е присъда, нито вкарване в някаква графа. Това е част от наръчника, с който от тук насетне човек може да се научи още по-добре да се движи в живота. Определението „Ти си Прожектор” не е поредната диагноза, която ни поставят. Да си Прожектор или който и да е друг тип е Призвание! Защото след това определение, следват конкретните обяснения: какво означава да принадлежиш именно към този тип; в какво е скрита твоята сила; как да се свържеш с нея; как да си щастлив.

Скептицизмът тук не вреди. Напротив. Да вярваш безусловно в „поредната система за саморазвитие” не носи гаранция за по-качествен живот или за някаква промяна. Хюман дизайн е тук НЕ да се следва, НЕ да се приема за даденост и крайна инстанция.

Четирите пътя към Щастието

Щастието…

Системата дава ключ към „живот по мярка“, към изживяване на нашата истинска същност. Но тя е постижима само и единствено чрез експеримент. Да вкусим, да пробваме, да видим какво означава да си Генератор. Да минем през цялата поредица от проби и грешки, за да открием в дълбочина уникалността на нашата природа.

Да видим в действие кое и как НЕ се получава, но вече да имаме ясно обяснение – „Аха, това ли било?!” и да започнем да живеем като себе си. Да освободим ресурса в нас и да го инвестираме пълноценно.
Без значение дали ще отхвърлим системата или ще повярваме в нея, резултатите ще дойдат само когато я приложим в действие. И след поредното откритие можем да осъзнаем с цялото си същество „Аха, ето това означава да си Генератор!”. И да вървим напред… с Яснота.

Автор: Северина Кирилова

humandesign.bg

Етикети:

За автора

Списание VIP