Hennessey Venom F5 – ще чупи рекорди..

Ще успее ли американският автомобил да стигне заветните 466 км/ч ?

06.08.2014

До скоро никой не очакваше кой знае какво от Hennessey. Като цяло колко от вас въобще бяха чували за тази марка? Малко по-рано тази година първата суперкола на Hennessey разви 435 км/ч и задмина рекорда на Bugatti Veyron и определено даден знак, че в Тексас започват да правят нещо значимо. Голяма доза разочарование усетиха от тексаската автомобилна компания, когато постижението им беше отменено, тъй като за световен рекорд колата трябва да премине трасето и в двете посоки, а не само в едната. Bugatti Veyron развива средна скорост на „Ера-Лесиен“ от 431 км/ч в едната посока.

Въпреки, че от Hennessey останаха огорчени, те отправиха ясно и категорично послание: Venom ще е по-бърз, отколкото всеки автомобилен фен очаква.

„Струва ми се, че някъде към 290 мили/ч са възможни“, споделя босът Джон Хенеси. Това са 466 км/ч.

По принцип такова самодоволно изказване от неизвестен и малък производител, се възприема по-скоро скептично отколкото реалистично, но определено от Hennessey показаха, че познават добре високите скорости.

Представяме ви подобреният Hennessey Venom F5 – повече динамика, техника и още мощност

Все още няма ясна информация колко коне ще е автомобилът, тъй като е още във фаза „разработка“, но се предполага, че 7-литровия V8 двигател ще разполага с около 1400 к.с.

Теглото на автомобила се предполага, че ще остане под 1300 кг, тъй като стандартният Venom тежи 1244 кг. По-прости сметки, Venom F5 ще прави над 1000 к.с на тон, докато Veyron SS прави около 650 к.с на тон.

Hennessey Venom F5 чупи рекорди

Бъдещият най-бърз автомобил на планетата – Venom F5

Суперавтомобилът разполага с 6-степенна механична скоростна кутия, с възможност за поръчка на автоматик, но с един съединител, тъй като този с два е много тежък.

От Хенеси споделиха, че тракшън контролът ще може да се настройва на различни трасета, с помощта на навигацията на автомобила.

Вижте още: Lamborghini Veneno – красота и агресия на едно място

Всеки, който гори от нетърпение да види „съвършеният“ автомобил, ще трябва да почака до 2015, когато ще бъде показан за първи път, а доставките ще започнат едва през 2016 г. Цената на автомобила все още не е напълно ясна, но се предполага, че ще е около 2 млн. лв. Серията ще бъде малка и едва ли ще надхвърля 30 екземпляра.

На пръв поглед цената изглежда доста дебела за непозната марка, но пък автомобилът обещава да е много бърз. Най-бързият..

Дали това ще стане факт? Най-вероятно ще разберем на соленото езеро в Бонвил.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването