Hiitgirl или най-новата тренировка за заети жени

29.11.2013

Hiitgirl или най-новата тренировка за заети жени Скъпи момичета, работещи бизнесдами и майки с малки деца, имаме добра новина за Вас. Вече и Вие можете да отделите късче време от забързаното и претрупано със задължения ежедневие и да… по спортувате. Да, точно така! Представяме на вниманието Ви Hiitgirl или иначе казано Вашата бърза, енергична и полезна тренировка. Това е най-новата спортна мания, обзела британките, която се основава на принципите на аеробните упражнения.

Иновативното разковниче се крие в самия метод на натоварване. В продължение на 30 минути жените спортуват в група и правят упражнения, следвайки примера на инструктор, който им показва и казва кога да работят по-усилено и кога да спрат за кратка почивка. Упражненията включват каране на колело, вдигане на торби с пясък и медицински топки, скачане на въже, използване на телесното тегло за съпротивление и още куп полезни движения. Интересно е, че всички дами тренират боси, а в залите винаги има гигантски таймер, който поддържа нивото на напрежение и не им позволява никакво размотаване. Упражненията са предназначени за повишаване на сърдечната честота и максималното тонизиране на тялото. Hiitgirl или най-новата тренировка за заети жени

Доказано е, че HIIT тренировките поддържат изгарянето на мазнините 24 часа, защото са с изключително висока интензивност.

А всичко започва с идеята на фитнес експертите Сюзан и Стюарт Дисън, които просто искали да намерят начин да помогнат на заетата и по-красива част от населението да тренира своето тяло, като не губи много от ценното си време. Освен това, фитнес залите са единствено предназначени за жени, което е доста голям плюс и кара посетителките да се отърсят от „мачо” излъчването на повечето тренировъчни комплекси.

Една от създателките Сюзън си спомня: „Hiitgirl започна с един прост въпрос: Как заетите жени могат да спортуват по-малко време, но да получат невероятни резултати? След като говорихме с много жени, ни стана ясно, че те просто нямат време за безкрайно кардио или скъпо персонално обучение. Мнозинството от тях искаха кратка и ефективна тренировка в приятелска среда с вдъхновяващи инструкторки. Освен това повечето жени могат да се измъкват за половин час дори в обедната си почивка.“

А вие, скъпи дами, бихте ли отделили 30 минути за тази тренировка?

Етикети:

За автора

Мария Стоянова

Здравейте, приятели! Казвам се Мария и за мен е огромно удоволствие повече от година да бъда част от прекрасния екип на Списание VIP. В момента завършвам магистратурата си по Публична комуникация в СУ „Св. Климент Охридски”. А списанието ли... Списанието е едно от най-приятните, успокояващи и отговорни неща за мен. Щастлива съм и от възможността да работя с толкова сплотен, организиран и приятелски екип като този на VIP. Като редактор в Списание VIP се стремя да акцентирам и да Ви показвам най-интересното от света на музиката, киното, спорта и рекламата. Ако Ви харесва... или пък не, това, което правя и споделям с Вас, харесайте ме, следете ме, пишете ми. Ще се радвам да намеря нови приятели сред Вас!