Хората, които харчат за изживявания са по-щастливи

8 причини в подкрепа на това твърдение

07.06.2015

“Бъди смел. Поемай рискове. Нищо не може да замени опита. ” – Паулу Коелю

В един толкова материално ориентиран свят е трудно да си представим да живеем извън нормите, без пари и вещи. Толкова много сме привикнали с последните, че пристрастяването ни към тях ни кара да си купуваме още и още. Парите никога не са достатъчни, дрехите и обувките също. И колко време трае удоволствието от закупуването на поредния нов и супер модерен телефон? Една, две седмици, месец или два? И после какво, излиза нов модел, искате него и отново давате всичките си пари за техника, която след много кратък период от време ще е остаряла.

Забравете за тези преходни материални неща, вложете времето и парите си в емоции, в преживявания, в щастие.

Хората, които харчат за изживявания са по-щастливи – 8 причини в потвърждение на това твърдение

1. Опитът не може да бъде остойностен

Опитът е безценен, докато материалните елементи винаги имат срок на годност. Къщата и колата са прекрасни покупки, но с течение на времето удовлетворението, което получавате от тях намалява.

2. Преживяванията помагат да определите своите цели и страсти

Харченето на пари за преживявания ви дава възможността да откриете вашите цели и страст, които трябва да ви служат като компас в живота.

3. Преживяванията ви предлагат различни житейски перспективи

Може би няма по-добър начин да видите житейските перспективи от пътуването. То е безспорно един от най-великите начини да се докоснете до различни култури и социални норми.

Вижте още: Пътуването е най-добрият начин да се опознаете

4. Преживяванията ви преподават уроци за живота

Преживяванията си заслужават инвестицията, защото те ви учат на житейски уроци, които няма да придобиете никъде другаде. Пътуването до нови места учи на търпение, приемане, разбиране, както и организационни умения.

Хората, които харчат за изживявания са по-щастливи

Човекът е човек тогава, когато е на път!

5. Преживяванията ви помагат да изразите благодарност

Преживявания, които намирате за полезни и смислени, са възможност да изразите благодарността си. Благодарност за всичко онова, което животът ви предоставя.

6. Преживяванията са незабравими и весели спомени

За много хора оптималната причина за инвестиране в преживявания е, че те оставят незабравими и радостни спомени. Тези спомени могат да бъдат особено полезни, ако някога попаднете в черна дупка, от която е трудно да излезете.

7. Преживяванията са вълнуващи и предизвикателни

Посещението на всяко ново място, изкачването на всеки непознат връх, срещата с различни култури – това са онези вълнуващи моменти, когато можете да си кажете: “щастлив съм, че имам възможността да изживея това”.

8. Преживяванията са смислени и за тях си заслужава да похарчите парите си

Предприемайте пътешествията, които искате, а не тези които приятелите или семейството ви искат. Отделяйте от бюджета си за пътувания, но само за тези, които наистина ще донесат нов и по-добър смисъл на живота ви.

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.