Хороскоп за месец май 2015

30.04.2015

Месецът, който ще ни накара да използваме стария си опит, връзки и знания за справяне със ситуацията, настъпила още с края на април 2015-та.

Няма да ни е много лесно, защото ще има моменти, в които трудно ще правим своя избор за посоката и начина на бъдещите ни действия и решения! Ще се чувстваме някак плахи и несигурни от страх да не загубим настоящото си спокойствие и сигурност!

Много от плановете ни ще бъдат забавени или възпрепятствани, защото Меркурий се готви за поредното си ретроградно движение (от 19.05-12.06.2015) и макар в своя дом (Близнаци), му е трудно да взема правилните решения и да изразява ясно мнението си по различните въпроси.

Хороскоп за месец май 2015

ОВЕН

За вас месец май започва с приятни срещи и множество движения на кратки разстояния. Колкото до финансите е все още трудно положението, защото нямате ясен план за действие и към настоящия момент! След 08.05.15 вниманието ви ще е насочено изцяло към дома и неговото благосъстояние. По повод това след 12.05.2015 ежедневните ви ангажиментите и срещи ще ви направят по-действени и решителни за постигане на предначертаните от вас цели.

Затова в средата на май (15.05.15) ще трябва да сте внимателни, когато шофирате или водите разговори! Напрежението ще е голямо и задълженията много! Имайте в предвид, че много от обещанията и режима на вече установената ви ежедневна програма ще бъдат променени или отхвърлени след 18.05.2015. Меркурий ще премине към ретроградното си движение и до 12.06.2015 ще трябва да се въоръжите с търпение и необходимото спокойствие! Това естествено няма да ви хареса, но е добър период, за да обърнете внимание на подробностите, които пропускате до момента. Има връзка със събитията от края на април, т.е. може да започнете един нов икономичен план за действие, който да даде нужните резултати. Всъщност той няма да е нещо ново, а една идея за която си мислехте от дълго време или нещо, което вече сте пробвали и друг път!

 

ТЕЛЕЦ

Може месец май да започва с много добро настроение, но със сигурност въпросите около финансите и любимия човек ще продължат да ви  вълнуват! Така след 12.05.2015 тези теми ще станат още по-сложни и ще се наложи да се ангажирате изцяло с тях! Около 15.05.2015 ще излязат на повърхността множество грешки и неприятни пречки (събития), които от своя страна ще възпрепятстват хармоничното и мирно решение на нещата!

Разчитайте на близките си след 18.05.2015 и на тяхната подкрепа. Може би трудно, но едно ново начало за вас и семейните ви взаимоотношения ще бъде положено! Важна роля за това ще изиграят и хората, с които сте в пряк контакт!

 

БЛИЗНАЦИ

Независимо, че до 07.05.15 Венера спомага за вътрешното ви настроение и външна красота, дълбоко в душата ви се таи една тежест и чувство за несигурност. След 12.05.15 Марс ще премине в зодията ви, а това ще ви направи по-решителни. Подгответе се за напрежение и отказ от страна на партньорите ви (бизнес или лични)! Няма да е лесно да постигате консенсус винаги, особено след 18.05.15! Това ще наложи  един таен план “Б” с цел излизане от емоционалното ви и финансово напрежение и затруднения.

 

РАК

Първите 10 дни на месец май са силно емоционални. Една любов или творческа идея около Пълнолунието на 04.05.15 ще ви даде криле и сили да продължите напред.

Независимо от това все още ще се чувствате несигурни в чувствата и бъдещето си! След 08 .05.15 Венера се установява във вашата зодия и със сигурност, макар и с някои трудности, хармонията и доброто настроение ще бъдат поддържани в добра форма. Около 15.05.15 бъдете много внимателни! Възможни са неприятни инциденти, които може ще ви причинят здравословни или професионални проблеми и усложнения. След 18.05.15 ретроградният Меркурий ще даде възможност на враговете да ви „усложнят живота”, което пък ще ви създаде куп пречки, напрежение и разочарования в ежедневието! Новолунието в края на месеца – 18.05.15 ще ви донесе вести или срещи със стари приятели, което ще ви зареди положително, давайки ви нов заряд за действие.

 

ЛЪВ

За вас месец май започва неутрално, нито с голям ентусиазъм, нито с особени проблеми. Истината е, че неуредиците около професията и дома, като цяло не ви остават в покой! С Пълнолунието на 04.05.2015 нещо ще се промени в позициите и участието ви в обществения ви живот. Така постепенно ще вземете по-радикални решения около всички наболели проблеми (работата, съпруг/а). Ще трябва обаче да дозирате правилно действията си, за да може да избегнете един спор около 15.05.15 с ваш приятел, за което след време може и да съжалявате! Ретроградният Меркурий след 18.05.15 допълнително напряга обстановката, което пък води до повече мнителност и изолация от ваша страна, отколкото доверие и сплотяване с любимите хора!

Възможност да промените нещо в тази сфера ще получите чак в края на месеца!

 

ДЕВА

До средата на май продължава вътрешното ви усещане за сила и ентусиазъм, и промяна към един нов начин на живот. Пълнолунието на 04.05.2015 ви среща с любими хора и повдига самочувствието ви. За съжаление обаче разговорите се свързват единствено и само с бъдещи професионални проекти. Имайте в предвид и факта, че след 18.05.15 Меркурий е ретрограден и много от това, което ще договорите няма да се случи по първоначално предначертания начин и план или пък ще срещне сериозни трудности за в бъдеще!

Срещите ви с хора, които не сте виждали от дълго време ще ви зарадват особено през този период, който е свързан със сериозни професионални затруднения. Новолунието след 18.05.15 ще ви даде необходимите сили и идеи, които да ви накарат да мечтаете отново!

 

ВЕЗНИ

Още от самото начало парите са в основата на вашите страхове и психично напрежение. Независимо от това не губите оптимизма и добрия тон в общуването с другите хора. След 08.05.15 еродирани хора ще ви забележат и е възможно да получите професионални предложения! Но, за съжаление този климат се промяна след 18.05.15 с ретроградността на Меркурий. Трябва да се подготвите за извънредни трудности в движенията и договорките ви с любимите хора или около един творчески проект. Така, ако сте планували нещо, свързано с път в чужбина, обучение или среща с хора от близкото ви обкръжение, ще трябва да очаквате закъснения (промяна) или отмяна! Целите на тези срещи, съобщения и мероприятия ще се наложи да се пренасочат в друга посока, автоматично. Това естествено ще ви изнерви и ще трябва да бъдете по-внимателни, и да запазите самообладание! Около 15.05.15 не са изключени някои  неприятни инциденти (на дълъг път или с държавни институции). Затова бъдете спокойни и реални в действията си, това ще ви помогне особено! Най-вече бъдете спокойни!

 

СКОРПИОН

Със силен емоционален заряд започва за вас месец май. Пълнолунието на 04.05.15 е във вашата зодия и вие ставате още по-чувствителни към хората от близкото ви обкръжение (семейството) и техните проблеми. Това може и да е причината за да сте по-изнервени от обикновено! Необходимостта от партньорство (интимно или професионално), което да ви даде сигурност (емоционална и финансова), ще е особено завишена през този период. Със сигурност след 08.05.15 ще имате повод за радост в тази сфера. Това може да е свързано с хора от чужбина или с един път (план) – мечта! Ще трябва обаче да уточните ангажиментите си с партньора (интимен или професионален) в подробности около 18.05.15, защото някои неща ще бъдат променени или объркани по ред причини! Трябва обаче сега да си изясните всичко това много точно и ясно, защото касае бъдещите ви финанси и взаимоотношения!

 

СТРЕЛЕЦ

В началото на месец май връзките ви с интимния партньор или отношението (необходимостта) ви към една такава връзка се засилват. Множество срещи и разговори ще изпълват ежедневието ви кога с приятни новини, кога не! В един момент обаче тези взаимоотношения и връзки, може да преминат  от силно сексуални във войнствени и да завършат със скандал и раздяла (15.05.15). Този тип отношения може да касаят и връзките ви, както в семейството, така и в един професионален колектив разбира се, за всеки е различно! Ако пък сте сами към настоящия момент, това ще ви накара да се почувствате още по-разочаровани и да решите да се промените, търсейки достоен партньор за напред.

 

КОЗИРОГ

Ентусиазирани и със силен заряд ви намира началото на май. Пълнолунието на 04.05.15 ви поставя в центъра на внимание за много хора, което от своя страна ви предоставя добро настроение и нови възможности за  професионален растеж и контакти! Със сигурност на този етап най-много ви интересува работата и добрата ви външност и здраве! Така след 12.05.15 ще се ангажирате с повече работа и  ще трябва да обърнете особено внимание на  здравето и външния си вид. Още след 08.05.15 желанието ви за силни интимни емоции може да се е увеличило по ред причини, което пък да предизвика някои “любовни обяснения”. Проблемите обаче ще започнат с ретроградния Меркурий след 18.05.15 и професионалната ви и здравословна програма ще се обърка! Запазете самообладание и не се разстройвате! Новолунието след 18.05.15 ще ви помогне да промените начина си на живот и то със сигурност към по-добро и с повече качество, затова и тази промяна ще се окаже положителна!

 

ВОДОЛЕЙ

Последният месец на пролет 2015 започва с напрежение, защото на повърхността излизат  егоизмът и ревността. Съчетанието на множеството ангажименти в дома и на работата ще усложни допълнително ежедневната ви програма и нервно напрежение. Не е изключено да се скарате с човек от ежедневието или от професионалния ви колектив, и да ви се наложи да промените по този начин стандартните си ангажименти за напред! Бъдете остроумни около 10.05.15 и не се доверявайте лесно, може това да е уловка! След 15.05.15 един общ творчески проект е възможно да “пропадне” или да възникнат особено големи пречки за реализацията му, което допълнително ще ви “изкара извън релси”! Със сигурност краят на месец май ще е труден за хармоничното ви общуване с децата и любимите хора, та затова е наложащо да запазите добрия тон! Независимо от всичките тези трудности обаче след 18.05.15 ще успеете да наложите някои радикални промени в дома и в професията за по-доброто ви бъдеще!

Със сигурност това ще подобри както здравето ви, така и бъдещите ви условия на труд.

 

РИБИ

До средата на месец май настроението ви остава добро и доста задоволително. Пълнолунието на 04.05.15 ви прави много влюбени и творчески настроени! Ето защо, ако сте сами, няма да останете за дълго в това положение! Така след 08.05.15 започва период изпълнен с много любов и творчество. След 18.05.15 с ретроградния Меркурий, както за всички така и за вас се очертават проблеми! Едни недоразумения или несъответствия в начина ви на живот и работа са много възможни. Не са изключени и неприятни новини (15.05.15) около здравето на възрастен роднина проблем с един колега (еродиран човек) или с работата на ваш близък. Това естествено ще се отрази отрицателно и на вашата ежедневна програма и емоционално настроение. Новолунието след 18.05.15 ще успее да запази спокойствието ви, начина на мислене и поведение.

 

Астролог: М.Михайлова

E-mail: mmil73@hotmail.com

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.