Хороскоп октомври 2014

30.09.2014

Октомври идва с полъх на вече настъпващата есен. Листата все по-упорито падат от дърветата, а хладният сутрешен вятър ни напомня, че лятото окончателно е свършило. Но това не е повод за тъга, напротив. Предстоят ни едни от най-хубавите празници и поводи да сме заедно с най-близките си хора. А докато се наслаждаваме на чаша хубаво вино в тази есенна вечер, нека разберем и какво са ни намислили звездите за този месец.

Хороскоп октомври 2014

Овен

Това е месец на радикални промени, белязани от слънчевото и лунно затъмнение, както и от ретро-Меркурий в зодията Скорпион. През този месец много вероятно е да се завърнете към корените си, семейството и стария начин за печелене на пари. Лунното затъмнение около 08.10.14, ще повлияе изцяло на личния ви живот. Затова избягвайте сериозните разговори с вашите лични или професионални партньори. Оставете тези „мътни дни“ да отминат и следващият месец ще ви отдаде друга възможност. Ако обаче се насочите към същността на душата си и потърсите какво всъщност искате в този си живот и коя е вашата професия, още през октомври бихте получили  отговорите. До 23.10.14 ще имате възможности за хармония и финанси по един или друг начин, с помощта на Венера, затова не е нужно излишното емоционално напрежение. Самочувствието ви ще е на високо ниво, което също ще допринесе за справянето с наложилата  ви се ситуация. Слънчевото затъмнение около 24.10.2014 ще преобразува коренно всичките  ви връзки, както и вас самият! Поставяте началото на нови взаимоотношения в социалните и личните си връзки.

ТЕЛЕЦ

Месец на затъмненията, което ще рече, че може да очаквате радикални промени в ежедневието си, навиците, здравето и не на последно място, в работа. Ретроградният Меркурий от 04-25.10.14 ще предизвика неразбории в общуването ви с любимите хора, закъснения с някои парични суми. Несъмнено първият проблем ще дойде с Лунното затъмнение около 08.10.14.от страна на работата, ежедневието или здравето, било то  вашето или на ваш близък. Затова ще трябва да се предпазвате от създалото се емоционално  напрежение, свързано с парични суми или поведението и състоянието на ваш съдружник или съпруг. Избягвайте през този месец да вземате кредит или да давате пари на заем! След 24.10.2014, със слънчевото затъмнение, много неща ще се променят радикално и нищо вече няма да е същото, в семейството или с едно ваше професионално съдружие. Със сигурност реформите ще са за едно по-добро бъдеще!

БЛИЗНАЦИ

Това е месецът на затъмненията, затова и промените, които ще настъпят ще са радикални. Една страница от вашия живот ще бъде окончателно затворена, а друга ще се отвори за първи път. След 08.10.14 силната ви любов, появата на един творчески проект или едно събитие, свързано с вашето дете, ще е силният ви заряд в живота. Напрежение ще има между вас и близките ви, но е въпрос на време, за да се помирите. Ретроградният Меркурий от 04-25.10.14 ще е в основата на всичките ви недоразумения. Много от предварително програмираните ви ангажименти няма да се състоят, други ще бъдат отложени, а това ще ви изнерви. Затова пък слънчевото затъмнение след 25.10.14, ще ви зарадва приятно със съобщения, свързани с работата и здравето ви.

РАК

Това е сложен месец, както за вас така и за всички останали. Октомври е свързан със затъмненията и ретроградния Меркурий в зодията Скорпион. Сам по себе си говори, че някои от плановете ви, свързани с дома, с едно преместване, ще бъдат отложени и временно възпрепятствани, за да бъдат по-добре обмислени. Така че до 25.10.2014 не предприемайте нищо сериозно. В самото начало на месеца и с лунното затъмнение на 08.10.14, се оказвате на кръстопът между дома и кариерата. Раздвоени сте, но в края му ще решите всичко. Това ще стане с появата на една силна любов или реализацията на една творческа идея.

ЛЪВ

Може месец октомври да е свързан със затъмненията на слънцето и луната, и ретроградният Меркурий, но присъствието на Марс в зодията Стрелец и Юпитер във вашата зодия, ще направят радикалните реформи за вас особено положителни. Само от 04-25.10.14 Меркурий ще е ретрограден и някои от плановете ви може да се променят, забавят или отложат временно, така че се въоръжете с търпение до края на месеца. Слънчевото затъмнение на 23.10.14 може да е свързано с малко повече напрежение, но резултатите от реформите в дома, семейството и душевната ви хармония, ще са много положителни за в бъдеще.

 

ДЕВА

Проблемите около дома и семейството няма да са малко през този период, ще изискат цялото ви  внимание. Финансите  около лунното затъмнение на 08.10.14 ще се подобрят , независимо че в портмонето ви няма да остане много. Но напрежението ще ескалира в периода от 04-25.10.14, когато управителят ви Меркурий ще е ретрограден. Тогава много от плановете ви, срещите и едно пътуване се объркват или забавят. Възникват не планувани ангажименти и това ви изнервя. Финансовата ви система търпи отново радикални реформи. Решение обаче намирате с помощта на близки хора, братя, сестри и приятели след 25.10.2014 със слънчевото затъмнение в зодията Везни. Меркурий става директен и вие отново може да се отправите на път, защото и информацията, и плановете ви вече ще са точни и ясни.

 

ВЕЗНИ

Това е месецът на рождените ви дни. Много силен ще е, защото е свързан и със затъмненията и ретроградния Меркурий. Дошъл е часът за окончателни решения на възникналите проблеми през април 2014. Няма да ви е много лесно, защото нещо ще изникне в последния момент и до края на месеца ще е трудно да се решите на каквото и да било. Чувствителността ви към личните и професионални връзки ще се завиши особено силно с лунното затъмнение след 08.10.2014. Затова пък със слънчевото, след 23.10.2014, ще намерите най-доброто решение по тези въпроси, свързани с дома и финансите ви. Няма да мине без умора и напрежение, но няма друг начин. Всяка трудност ще се окаже за добро!

СКОРПИОН

Месец на радикалните промени. Слънчевото и лунно затъмнение в зодията Везни, както и ретро -Меркурий до 10.10.2014, ще обтегнат отношенията ви с хората около вас. Много тайни ще излязат на повърхността! Някои от които, ще са във ваш плюс, други може да ви компрометират! Разходите и ярките емоции ще са основните теми за разрешаване. Затова следете за здравето и работата си. Опитайте се да поддържате едно равновесие между професията и личния си живот. Спасението идва в края на месеца със слънчевото затъмнение на 23.10.14. Това може да е една силна, но тайна  любов или солидна парична сума, но с неизвестен характер и неясни уговорки! При всички положения, намирате изход от финансовия хаос.

СТРЕЛЕЦ

От началото на месеца и до 26.10.14 Марс ще ви зарежда с много емоции и енергия за действие. Затова ще трябва да внимавате, да не преувеличавате с прекомерната радост в различните ситуации и да направите грешки или гаф от бързина. Меркурий от 04-25.10.14 е ретрограден и до 10.10.14 може да ви носи невярна информация и трудности в общуването и срещите ви. Особено внимание обърнете през периода от 10-25.10.14, когато се договаряте или разговаряте с близки и приятели. Може да стигнете до недоразумение и да се скарате! Слънчевото затъмнение след 25.10.14 и директният Меркурий ви предоставят възможността за един таен проект или връзка, която много скоро ще даде своите резултати.

КОЗИРОГ

Този месец няма да е никак лесен относно предначертаните ви ангажименти в професионален и семеен план. Със сигурност ще очаровате хора с власт и влияние, с действията и ума си, но ще са налице и грешки, предизвикани от прекалено голямото напрежение и многото задължения. Ретроградният Меркурий от 04-25.10.14 ще предизвика множество недоразумения в срещите и разговорите ви. Затова запазете самообладание. Ще сте силно раздвоени относно дома и кариерата, но в края на месеца и със слънчевото затъмнение на 25.10.14, в обкръжението на близки хора, ще вземете най-доброто решение и консенсус за това.

ВОДОЛЕЙ

През октомври ще сте подложени на множество предизвикателства! От една страна ще са затъмненията, а от друга ретроградния Меркурий, това са основните причини за множеството недоразумения и закъснения, касаещи планирани дела и мечти до момента. Периодът между 04-25.10.14 е най-объркващ и изнервящ, защото хора на пост ще забавят решенията си, а получените съобщения ще са неясни. Налице ще са и проблеми с автомобили, машини и ел.уреди. Внимавайте и когато сте на път! Лунното затъмнение на 08.10.14 ще обтегне отношенията в семейството. Причината ще е в   отрицателните ви емоции. Добрите новини и оптимистично настроение идват със слънчевото затъмнение на 24.10.2014. Правите една солидна, първа крачка, касаеща бъдещата ви кариера и работа.

РИБИ

За вас този месец ще е малко странен, заради затъмненията и ретроградният Меркурий, който до известна степен ще ви обърка емоционално, защото „сладките“ думи и оптимистични обещания някак се изпаряват. За всякакъв вид изводи и решения, може да изчакате до края на месеца. Лунното затъмнение на 08.10.14 ще ви посочи грешките, които често пъти правите в емоционален и творчески план! Слънчевото затъмнение в зодията Везни на 24.10.2014 ще завиши положителните  емоции и радост в интимната и творческа сфера от живота ви. Тогава и парите ще се появят по един магически начин пред вас, което ще ви даде криле за в бъдеще и най-вече за лична реализация.

Астролог: М.Михайлова

E-mail: mmil73@hotmail.com

За автора

Списание VIP