Хороскоп за март 2017

07.03.2017

Март е месецът, който открива сезона на пролетните дъждове, абитуриентските лутаници по магазините, добрата салата и енергията за започване на нещо ново. Като мощен катализатор, март ни напомня, че зимата вече е на финалната линия и остават дни до началото на нов сезон и една цяла четвърт от годината. Енергията, която ни носи март тази година определено има за цел да ни изправи пред новото, интересното, но ако може и здравословното.

Хороскоп за март 2017 – какво ни очаква през този променлив и капризен месец

Движението на Луната този месец започва с присъствието на първите зодиакални знаци. Отдайте се на първичното в себе си. Угаждайте си, предприемайте действия и се отдайте на контакти. Не се учудвайте, ако добро предложение за някое пътуване или приключение изскочи след 5-ти този месец. Следват дни на домашен уют – съветвам ви да проверите някоя рецепта и да отделите малко време в кухнята около 6 до 8 март. Ако вземете да плачете за някоя стара любов, докато кълцате лук  – спокойно, неспокойно време настъпва. Пролетта се задава и ви изпраща сигнал да съблюдавате начина си на живот с пълнолуние в Дева този месец. Около 12-ти можете спокойно да започнете хранителен режим, пречистване или въобще терапия за душата и тялото.

От 13 до 15 март най-вероятно ще бъдете доста непостоянни в настроението и мислите си. Нещо ви напряга, усещате го. Постарайте се да се слеете в едно с психиката си – превърнете всяко нейно кътче в добре изследвана територия… или поне опитайте, няма да навреди.

Хората, които усещат действието на ретроградния Юпитер по повод на отношенията си, трябва да останат спокойни. Това е време да се фокусирате мисловно върху вашата обвързаност. Предстои ви доста благотворно време за разясняване на въпросите, които ви интересуват. Вложете времето с партньора в разговори на 18-ти и няма да сбъркате. Аспектът на Венера, покровителката на любовта, и Меркурий, интелигентната планета, е предразполагащ да се разясняват истини и проблеми. Луната в съзвездието Стрелец също ви подтиква да търсите реалните измерения на философските въпроси, загнездили се в съзнанието ви.

През последвалите дни ще усещате леко скептично настроение към твърде бързо настъпващата динамика. Ще се дразните, че тя е навсякъде и завладява ежедневието ви. Нямате настроение за нови концепции. Разумно е да се опитате да се примирите с новото. Астрономически, пролетта ще е факт. В никакъв случай не препоръчвам на 23-ти да се инициират сделки. Разбира се, може вече да имате ангажимент, но не ви съветвам да импровизирате. В този ден Меркурий и Плутон имат напрегнат аспект, а Луната се е отдала на фантазиите на Водолея – някак не е особено обещаващо за стартиране на бизнес план или импровизирана презентация пред шефовете. Напишете си домашното – пригответе се и ги разбийте! Ако пък нямате как да се подготвите добре, пак ги разбийте – надявайте се късметът да е на ваша страна.

От друга страна 24 и 25 са добри дни да се отдадете на по-странни идеи и да ги реализирате. На 24-ти ще сте майстори на словото, а на 25-ти чарът ви ще представя личността ви по най-приятния за събеседника начин – дали ще бъде романтична среща, бизнес или прокарване на идеята за семейна почивка, 25-ти никак не е лош избор. Към края на месеца отново се задава един предизвикателен ден. Часовете на и около 27-ми ще са изпълнени със сливане на представата ви за себе си и идеите за страховете ви, за ранимите ви места. Най-вероятно ще сте завладени от някакъв ограничител, който ще  ви подшушква да не се впускате в разкази за себе си, защото раните ви може да си изпатят отново. Противно на това усещане, съветвам ви спрямо ситуацията да споделяте. Напрегнатият аспект на Луната и Сатурн може да ви накара да извлечете някои добри уроци от цялото напрежение, които да ви покажат колко лековита може да е потребността от споделяне.

На 28-ми март Луната се връща обратно в Овен и определено е време за шоу – сега е момента да разчитате на късмета си! Дори и да не вярвате в него, пуснете по един тото фиш – няма да навреди! Положителен аспект с Юпитер закриля рисковете ви през деня. Месецът отново завършва, обаче, с желанието за стабилна нагласа.

В последните дни на март ще имате огромна нужда от добре рамкирани очаквания за пролетта. Поставете целите си и търпеливо посрещнете новия сезон. Не се мръщете на променливото време, тъй като именно то внася нотка на игра и забавление в досегашната ни зимна нагласа. Поставете началото на здравословен режим и излекувайте душата си, като признаете ранимите си места пред любими хора. Не злоупотребявайте с дарбата си на словесен гений – пролетта карат всички да раздвижат креативността си и някои ваши идеи могат да бъдат пропуснати, ако не ги представите по най-добрия начин. А за начало на сезона – излезте и се опитайте да усетите новата сила на слънчевите лъчи. Заредете се!

 

Автор: Константина Чешмеджиева

Етикети:

За автора

Списание VIP