Хороскоп за месец април 2017

03.04.2017

С радост мога да ви поздравя с новата астрологична година, която започна на 20-ти март и да ви пожелая физически и духовно да намерите онова, което търсите през новия сезон. Новото начало винаги слага знака на Овена.Това е един деен и решителен знак, понякога непостоянен, но определено заразителен със своите енергия и чар. След като светът се раззеленява и събужда чрез енергията на този знак, може сезонът да ни се струва опияняващ и леко изморителен с цялата тази своя яркост.

Хороскоп за месец април 2017

Да се върнем на астрологията. Април тази година ни носи доста повече динамика от очакваното. До 20-то число този месец ни управлява Марс чрез съзвездието Овен. Ще имаме много сили, които извират незнайно откъде, за да се захващаме с проекти и да си поставяме нови цели. Няма да сгрешите, ако отпуснете Аз-а си да прави смели решения.

Динамиката този месец обаче, не се дължи само на енергията на планетата Марс. Имаме четири планети, които обръщат движението си, за да ни донесат уроци и малко интересни и забъркани ситуации. Ето ги и тях:

– Венера

– Сатурн

– Меркурий

– Плутон

Ретроградното движение на тези планети ще ни донесе интересни уроци в разнообразни сфери. В самото начало на месеца, на 5-ти април, Сатурн обръща движението си и смята да остане така до края на август тази година. Проблем? Не мисля. По-скоро се опитайте да станете по-толерантни и да не сте коне с капаци – помислете над гледната точка на ближния.

Бъдете себе си на 6-ти и 7-ми април. Не ви препоръчвам да играете театри на когото и да било. Ако разполагате със солидни аргументи, 6-ти е денят да размажете противника. Ако ли не, не се опитвайте да се покажете само заради доказването на инат на седми, защото аспектът на Слънцето и Юпитер не вещае особено добър резултат за подобни изяви във връзка или съдружие.

От 8-ми до 20-ти април Меркурий става ретрограден и определено не предвещава лесна комуникация. Внимавайте какво подписвате, с какво се съгласявате, с кого споделяте и какво.Въобще, наглеждайте делата и думите си, няма да е лошо. Бъдете внимателни с отношенията в службата си.

На 11-ти очаквайте прилив на страст във връзките. Пълнолунието във Везни прави опозиционен аспект с Луната, която услужливо е в Овен – бъдете готови за пламенни речи, дръзки постъпки, индивидуализъм, който ескалира до екстаз и т.н. Може и скандалите от страст да доведат до нещо по-интересно… Новата цел за месец април е да балансирате удоволствието и посвещаването в партньорството.

В средата на месеца Венера се връща към нормалното си движение и виждате, че не само вие сте луди на тема наивност и романтика. Около 20-ти положението става напечено. Слънцето започва да навлиза в стабилния и работлив знак на Телеца, а Плутон се обръща ретроградно в знака на Козирога. Какво ще рече това? До 28-ми септември тази година имате време да осъзнаете нуждата си от промяна в професионалната си сфера. Остава и да я поискате. Обмислете този въпрос през идните седмици и дни.

На 26-ти април горещо препоръчвам да започнете новите си проекти. Слънце и Луна в Телец определено предвещават стабилност на започнатото. На 28-ми април Венера навлиза в Овен и започва дивия сезон на любовта от пръв поглед. Отдайте се на малко пролетна романтика, какво пък? Експериментирайте с палитрата на пролетта.

Астрологът ви съветва последните дни от месец април да посветите на семейството. Ще имате нужда да отворите темата за старите рани в първите дни на новолунието. Възползвайте се от енергията на стабилния Телец и кажете конструктивно това, което ви притеснява. Дните след новолунието са радушно приети от луната в съзвездието Рак – ясен индикатор, че е време да поговорите с най-близките ви.

Да обобщим. Април вещае динамична обиколка около няколко ретроградни планети и интересни аспекти. От вас зависи как ще оползотворите тази енергия. Бъдете искрени и търпеливи. Не избухвайте. Или пък го правете, само да не е в службата. Постарайте се да усетите всеки сутрешен нюанс на пролетта, която от ден на ден идва по-ярко.Усмихвайте се на белите цъфнали храсти и гледайте да понаучите нещо от възникнали кофти ситуации. Нещата не са чак толкова сложни.

 

С пожелания за запомняща се пролет,

Мина Константинова

За автора

Списание VIP