Хороскоп за месец декември 2014

30.11.2014

Ето че навлизаме в един от най-празничните месеци от годината, декември. С края му, ще приключим и изпратим 2014-та година. В този момент идва време за равносметка за отминалото време и начертаване на планове за бъдещите 12 месеца.

Нека разберем какво ни очаква през зимния и празничен месец декември от астроложката Милена Михайлова.

Хороскоп за месец декември 2014

Овен

Този месец започва добре с помощта на Меркурий и Венера. Ежедневието и срещите ви с хора, които ви носят романтизъм и оптимизъм, ще подсили празничното ви настроение, както и ще ви зареди с кураж за предстоящите радикални промени. Квадратурата на Уран с Плутон на 15.12.14 ще ви напомни отново за събитията от април и октомври на 2014-та година. Става ясно, че кръгът на живота се е завъртял в нова посока (за добро) и връщане назад няма! Трудно е да се движите напред, защото чувствате, че вървите все едно като върху едно “опънато въже”, което всеки момент може да се скъса и вие да пропаднете в бездната наречена живот! Хубаво е да вземете мерки за излизане от ситуацията сами, а не някой друг да го направи вместо Вас, ако не искате да бъдете поставени пред свършените факти! Така първите събития започват в периода 11.12 -18.11.14 с навлизането на Венера и Меркурий в 10 -я ви дом (кариера, съпруг/а, минало). Новата Луна на 22.12.2014 ще донесе края и началото на един цикъл започнал през ноември 2013. Нищо няма да е както преди в сферата на кариерата и личния ви статус.

ТЕЛЕЦ

Декември крие радикални промени, които ще се случат по неочакван от Вас начин. Налага се да поемете някои професионални ангажименти в повече, заради затвърждаването на обществения ви имидж. Това може да едно сериозно обвързване с група от хора с общи интереси, както и издигането ви на по-висок пост или пък реализирането на едно ваше хоби. Независимо от отговорностите, които ще поемете, ще се почувствате по-леко след напрегнатия двугодишен период, в сферата на взаимоотношенията и връзките ви. Новата Луна на 22.12.2014 е едно ново начало, което дава криле на мечтите ви, независимо че нещо все още ще ви кара да се чувствате несигурни.

БЛИЗНАЦИ

Разговорите от края на ноември около едно съдружие или съжителство продължават. Марс след 4.12.14 дава енергия за повече отстояване на мечтите ви. Може би решавате да засилите връзките си с чужденци или ръководната си роля в една организация. Не е изключено и едно пътуване на далеч. Една идея мечта намира почва за реализация. Обществените и приятелските ви взаимоотношения няма да могат да са постоянни и трайни, но пък всяка промяна ще е за добро. Създалото се напрежение ще се прехвърли и около празниците. По един или друг начин ще се замислите сериозно върху факта, че е време за радикални промени и отговори в сферата на връзките ви (професионални, лични и обществени)!

РАК

Краят на годината идва с мисълта, че много в начина ви на живот и работа трябва да се промени радикално. Много от вас ще се откажат от лошите си навици и безцелното съществуване. Периодът 11-18.12.2014 ще засили вниманието ви изцяло около едно съдружие или лична връзка, която може да има и съвместно-професионален характер. Квадратурата на Уран с Плутон на 15.12.14 отново ще преобърне живота ви на 360 градуса, но така или иначе тези процеси текат от лятото на 2012!

ЛЪВ

Този месец ще е много силен и съдбоносен! Настъпващите промените в живота ви след 15.12.2014 ще имат отношение към личната ви реализацията през цялата 2015. С Меркурий и Венера в зодията Стрелец ще заблестите и ще бъдете в центъра на вниманието на много хора! Творците и артистите ще имат добрия шанс за реализация. Малко сложно ще стане с навлизането на Марс след 04.12.14 в зодията Водолей, което ще създаде известно напрежение в отношенията ви със съпруг/а или един съдружник. Заради всичко това празниците за вас ще минат в духа на професионални или сложни ежедневни грижи и задължения. Радикалните промени започнали през април и октомври на 2014 трябва да завършат!

ДЕВА

Домът и семейството като цяло са основните теми завладели мислите и действията ви през последния месец от годината. Около Пълнолунието на 06.12.2014 ще трябва да вземете някои сложни решения, свързани с дома, семейството и бъдещата ви работа. Може би това напрежение произтича от факта, че сте изоставили работата и сериозния начин да печелите пари на заден план, а разходите ви са се увеличили. На по-добро настроение може да разчитате след 11.12.14 с навлизането на Венера в Козирог. В същата астрологична позиция се намира и Меркурий през този период, което е повод за много приятелски и еротични срещи и реализацията на творческите ви планове. Краят на 2014 ще е много по-оптимистичен и щастлив от 2013. Дните около празниците ще ви накарат да се заредите с енергия за развлечения и много радост от настоящите събития, особено след Новолунието на 22.12.14. На фона на тази празнична еуфория знайте, че в живота няма нищо постоянно и затова ще трябва да му се наслаждавате.

ВЕЗНИ

Напрежението и множеството ангажименти в ежедневието ви постепенно намаляват и настъпва хармония. Този месец ще е характерен изцяло с бурното ви еротично и творческо настроение. Необвързаните ще имат възможността за един флирт, който ще направи празниците им да изглеждат като в приказките. Семейните пък ще се опитат да са отново влюбени, като направят дните си динамични и страстни, с участието на близки приятели, весели компании и децата. Срещите и социалните ви контакти ще са особено завишени след 06.11.14. Коледа, като празник на семейството отново насочва вниманието ви около дома и неговото сплотяване. Готвите различни промени, които са за към едно по-добро бъдеще. Покрай новолунието на 22.12.14 и в навечерието на Новата 2015 ще се готвите да поемете към един нов дом или за една особено важна генерална промяна в семейството ви.

СКОРПИОН

Началото на последния месец от 2014 започва с финансови грижи. Така ще е до средата на месеца, а Пълнолунието на 06.12.14 ще наруши хармонията между вас и партньорът ви по същите причини. През този период ще трябва да се абстрахирате от настъпилото напрежение, което пък съвпада и с празниците, избягвайки допълнителни заеми и финансови усложнения. Климатът около празниците може до известна степен да се подобри, но квадратурата на Уран с Плутон ще ви напомни, че реформите настъпили през април и октомври на 2014, трябва да продължат за ваше добро.

СТРЕЛЕЦ

Това е месецът на рождените ви дни. Честито на всички! До средата на месеца във вашата зодия освен Слънцето се намират и Меркурий с Венера. Това несъмнено ще ви направи “център на внимание” от страна на любимите хора. След 04.12.14 Марс ще зареди ежедневието ви с множество светкавични срещи, неочаквани пътувания и съобщения, свързани с реализацията на една мечта или творчески план! Но не са изключени и грижи около братя (сестри) и близките хора. Внимавайте също, когато общувате и пътувате, за да не провалите възможностите си от прекалено силното  напрежение и припряност.

Желанието ви да се обвържете професионално или лично ще е особено завишено през този период. Затова от ваша страна се изисква едно по-подробно обмисляне при вземането на каквито и да било решения. Дните около празниците, насочват вниманието ви изцяло, към икономическата страна на нещата и с право, защото сте на прага на радикални промени. Промени, касаещи начина ви на печелене на пари, възможност за професионална реализация на една творческа идея, както и бъдещето на децата ви (ако имате такива) или пък създаването им, за други.

КОЗИРОГ

На 03.12.14 Марс напуска зодията ви и навлиза във Водолей, оставяйки ви със сладко-горчив вкус от изминалите събития. Началото на декември започва с емоционално и финансово напрежение, и множеството ангажименти в тази сфера. На 11.12.14 Венера навлиза в зодията ви, което ви припомня за същността на любовта и хармонията в живота. След 18.12.14 с преминаването на Меркурий, също в Козирог, ставате обект на внимание за много хора. Разговорите и срещите ви ще са свързани с теми, засягащи една връзка и един път, касаещ  реализацията на една творческа идея или една финансова и имотна сделка! Колкото и натоварен да е ежедневният ви график, Коледа и Нова Година ще направят дните ви незабравими, а настъпилите промени ще ви накарат да се почувствате оптимисти за в бъдеще. Колелото на съдбата се е завъртяло в една посока и връщане назад няма.

ВОДОЛЕЙ

Началото на този месец ви дава шанс за едно ново начало в сферата на интимните  взаимоотношения и личностното ви израстване. Това се свързва с навлизането на Марс в зодията ви след 04.12.14. Период, през който ще се почувствате напористи, уверени, борбени и секси. Кармични връзки се очертават на хоризонта около Пълнолунието на 06.12.14. Връзки, които променят коренно живота ви! След 11.12.14 обаче, нещо ще ви накара да се отдръпнете, за известно време от всичко и всеки, търсейки смисъла на своя живот! Това е и най-доброто време, за да вземете своите радикални решения. Трябва да знаете, че едно усамотяване в този момент ще ви е силно необходимо! Радикалните събития от лятото на 2012 продължават и вие няма да можете да ги спрете ,колкото и да ви се иска. Едно е сигурно – всеки край е едно ново начало!

РИБИ

Последният месец на 2014 ви намира силно ангажирани с развитието на кариерата и професионалната ви реализация. С преминаването на Марс в зодия Водолей, действията ви са някак тайни или нещо като подготвителни в един групов проект. Несъмнено идеите ви са оригинални, но сте някак неуверени и плахи. Нервното ви напрежение също ще е налице, затова не се преуморявайте излишно и внимавайте, когато оперирате с остри метални предмети или с машини и автомобили. Не рискувайте и не бъдете прекалено напрегнати и импулсивни в действията си! Особено около Пълнолунието на 06.12.14., когато ще сте най-уязвими от множеството ангажименти и раздвоени между дома и кариерата. В навечерието на Коледа и Нова Година приятелите ви ще са близо до вас и това ще ви вдъхва оптимизъм и добро настроение, независимо от вътрешното ви напрежение!

 Астролог: М.Михайлова

E-mail: mmil73@hotmail.com

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP.
Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.