Хотел от… сол

20.02.2014

Знаете ли кое е общото между Боливия и солта? Ще се изненадате, когато разберете, че това е – Хотел от… сол! Да, правилно разбрахте! Единствен в света, хотел Hotel de Sal Playa, е направен изцяло от сол. Разположен в югозападна Боливия край известното солно находище Салар де Уюни, хотелът е бил построен още през далечната 1993 г. от местен занаятчия, който търсел оригинален начин да печели от туристите, които посещавали намиращата се там най-голяма солна мина в света. Така се зародила и идеята за първият в света хотел от сол.

В него, наистина дори най-малкият детайл е от сол. Конструкцията е изцяло от солни блокове, а за скрепяването им е използвана отново сол, примесена този път с вода. Чудатият и невероятен хотел разполага с цели 15 спални, трапезария, хол и собствен бар.

Хотел от... сол

Интериорът е издържан в доста опростен, но пък неповторим стил, носещ духа на мястото. Единственият недостатък се проявява по време на дъждовния сезон, когато е наложително и допълнително укрепяване на стените с нови блокове.

Хотел от... сол

Hotel de Sal Playa предлага на своите посетители зашеметяваща панорамна гледка. И макар да е по-скоро изолиран, отколкото „гъмжащ” от туристи, всяка година хиляди любопитни хора се стичат от всички краища на света, за да се докоснат до уникалната му идентичност.

Хотел от... сол

А вие бихте ли посетили този неподправен чар, автентичност и оригиналност?

Хотел от... сол Хотел от... сол

Етикети:

За автора

Мария Стоянова

Здравейте, приятели! Казвам се Мария и за мен е огромно удоволствие повече от година да бъда част от прекрасния екип на Списание VIP. В момента завършвам магистратурата си по Публична комуникация в СУ „Св. Климент Охридски”. А списанието ли... Списанието е едно от най-приятните, успокояващи и отговорни неща за мен. Щастлива съм и от възможността да работя с толкова сплотен, организиран и приятелски екип като този на VIP. Като редактор в Списание VIP се стремя да акцентирам и да Ви показвам най-интересното от света на музиката, киното, спорта и рекламата. Ако Ви харесва... или пък не, това, което правя и споделям с Вас, харесайте ме, следете ме, пишете ми. Ще се радвам да намеря нови приятели сред Вас!