Храна за настроение

Похапвайте тези храни за да сте по-усмихнати

14.03.2015

Идва лято, време е да влезем във форма… Колко от нас си казват това всеки сезон и колко действително предприемат някакви действия? Малко….за съжаление. Но в този материал няма да Ви упреквам, нито ще Ви говоря за диети. По-скоро ще споделя с Вас един списък с храни, които подобряват настроението.

Храна за настроение – 7 суперхрани

Аспержи

Малко популярни в България, поне според това, което виждам около мен, но много полезни. Зеленчукът е много подходящ за гарнитура, леко запечен или задушен. Доказано е, че повишава ниските нива на фолиева киселина, която са свързана с депресията. Аспержите съдържат и достатъчно витамин C, който допълнително подпомага за доброто настроение.

 Овесена каша

Тази обичана сутрешна закуска е с високо съдържание на магнезий, който е доказан в борбата с тревожността и депресията. Също така в овесената каша се съдържат и големи количества разтворими фибри, които помагат за стабилизиране на промените в настроението.

Бадеми

Изключително богати на магнезий ядки, които са чудесно допълнение към всяка закуска, салата и междинно хапване. Според експерти 23 бадема дневно ще окажат значително подобрение в настроението.

Храна за настроение

Тъмен шоколад

3.5 до 7 грама дневно подобряват настроението, като задоволяват апетита за сладко. Тъмният шоколад е богат на какаовите флаваноли, ключова съставка, която помага за намаляване на нивата на стрес.

Домати

Този обичан салатен продукт съдържа антиоксидант ликопен, който помага да се отървете от свободните радикали, които увреждат клетките. Доматите са богати и на фолиева киселина, която помага за предотвратяване на депресията.

Вижте още: Нарът – плод от Рая

Яйца

Тази богата на протеини храна, подпомага организма Ви да създаде серотонин. А ниските нива на серотонин са свързани с депресията. Доказано е, че до три яйца на ден са безопасни за здрави хора, но ако се притеснявате за холестерола, се консултирайте и с лекар.

Мед

Натуралният подсладител има успокояващо действие, което влияе добре на разтревожените умове. Медът също съдържа и триптофан, амино киселина, която помага на организма да се отпусне. Десет супени лъжици е препоръчителната максимална доза за ежедневна консумация.

А кои са вашите суперхрани?

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP.
Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.