Храни и напитки за работохолици

Какво да си похапнем, докато работим и какво да пием след работа?

05.07.2017

Обожавате работата си и се стремите да се раздавате на работното място, но рано или късно идва време, в което губите концентрация, чувствате умора и нервно напрежение или странна отпадналост и сънливост.

Казано на езика на лежерните хедонисти, които предпочитат по-приятни занимания от седенето в офиса и взирането в монитора, вие сте гладни и имате нужда от бързо похапване.

Храни и напитки за работохолици, които нямат време за нищо… Освен работа.

Вместо да отворите поредното пакетче фъстъци и да си сипете чаша кола, помислете за здравословните и енергийни храни, които на всичкото отгоре са и вкусни.

Пълнозърнестите храни са повече от необходими за хората, подложени на интензивен стрес и отговорности, затова още днес можете да ги включите в  менюто си.

Черен шоколад или няколко много зърнести бисквити със сушени плодове, в „компанията“ на хубаво кафе или смути, са добър избор за леко похапване по време на следобедната ви почивка.

Храни и напитки за работохолици

Здравословна закуска

Нещо повече! Можете сами да си направите бисквити през уикенда. Готвенето ще насочи съзнанието ви към дейности, свързани със сръчността и ще ви отпусне и разтовари от стреса.

Използвайте смес от ръжено и бяло брашно, овесени ядки, кафява захар, малко масло и прясно мляко, сушени боровинки, стафиди, счукани ядки и канела или други подправки, които обичате.

Този тип ронливи бисквити издържат дълго време, засищат глада и не изискват прецизен външен вид. Напротив, колкото по-небрежни и творчески форми им придадете, толкова повече ще си личи, че са домашно приготвени.

Не забравяйте за чашата шампанско вечер. Вие заслужавате това изискано и леко питие, когато работният ден приключи.

Напълно вярно е, че  шампанското успокоява. Ако го приемате в малки дози, примерно една чаша след вечеря, то може да ви подейства като хомеопатично лекарство, твърдят лекари. Съдържащите се в него олигоелементи възстановяват нивата на естествените ендорфини и морфини в мозъка и действат като успокоително.

Гост автор: Анелия Георгиева