И ти ли чувстваш самотата…

 
Случвало ли ви се е, да сте с голяма компания от приятели и да се чувствате сам? Или да сте обгърнати в прегръдките на любимия човек, но отново самотата да е с вас? Понякога, дори и в топлия, уютен дом, където си седимна дивана със семействата ни, сме отново толкова отчаяно сами. Често ни спохожда това чувство, наречено самота. Колкото по-богати ставаме, толкова и по-самотни. Колкото по-социални сме в мрежите, толкова по-безмълвни ставаме в реалния свят. Хората около нас ли са виновни или светът се изкривява? Да си сред приятели, а да нямаш какво да си кажеш с тях. Изговорихме ли всичко в социалните мрежи и забравихме ли да общуваме навън?
 
А какво остана в любовта? Прегърнал си я силно с двете си ръце, а тя се е сгушила красиво в теб. Гледаш я в очите, но вече гледаш през нея. Защо ли…? Защото чувствата изстинали са вече и няма тема, за която да обичаш да говориш? Отново сам си, там, в леглото, макар и с нея, тъй красива и желана. Изгубена е духовната връзка между партньорите. Замисляшсе и разбираш колко изгубена е и връзка ти със семейството. Работейки по 12 часа на ден, те се прибират и като зомбита застават пред телевизора. Говориш с тях, а те дори не те слушат.
 
Един ден, просто заставаш пред огледалото, със снимка в ръка и виждаш кой е с теб… Не, не гледай себе си…Самотата е това!
 
Автор: Петко Василев
 

 
alone