Идеи за малка градина пред къщата

От какви инструменти имаме нужда..?

27.12.2017

Ако сте решили, че градинарството има потенциал да бъде ваше хоби, ще ви трябват някои инструменти, които ще ви улеснят да се грижите за вашата градина. Но преди да започнете вашето пазаруване, прочетете тази статия.

Искате малка градина пред къщата си? Ето какво ви трябва:

Без подходящи инструменти, градинарят не може да завърши работата си. Градинарството не е лесна работа, но подходящите инструменти правят работата по-лесна за градинаря. Има няколко инструмента, които позволяват на градинаря да се грижи изцяло за градината си и трябва да бъде част от всяка градина.

Лопата

Не можете да се грижите за градина, ако нямате лопати, които да ви помогнат да копаете, да разпределяте почвата равномерно по цялата градина и прибирате боклука от градината. Въпреки, че не са необходими всеки ден, лопатите са важни.

Градинска мотика

За градината е необходима градинска мотика. Също така, ако искате да разхлабите почвата около вашите растения, градинската мотика е това, което ще ви е необходимо.

Ръкавици

Както знаете, когато работите в градината, ръцете и ноктите ви са мръсни. Винаги е препоръчително да използвате ръкавици, докато работите във вашата цветна градина, за да сте сигурни, че няма да стигнете до бъркотия.

Гребло

То се грижи за всички паднали листа и ще ви помогне да се отървете от плевелите  и да запазите почвата в градината си.

Ръчна количка

Отпадъците, които събирате от градината, ще отидат в количката. Една количка е удобен инструмент, който също ще ви помогне да транспортирате почвата от една част на градината към друга. Растения, саксии, контейнери, инструменти и торове могат лесно да бъдат прибрани от градината с количката.

Идеи за малка градина пред къщата

Без какво не може всеки градинар..?

Мистрия

Ръчната мистрия е малка градинска мотика, която ви помага да запазите почвата в новата градина. Мотиката също е полезна при контрола на плевелите. Дори ако имате малка или закрита градина, това трябва да е част от вашия списък.

Помпа или маркуч за напояване

Помпата е достатъчна за по-малка или закрита градина. От друга страна, ако имате голяма градина, тогава градинският маркуч е това, от което се нуждаете. Като алтернатива, спринклерните системи също работят добре в случай, че имате огромна морава.

Градинарски нож

Обикновено знаят, колко е важно да подрязват дърветата си. Големият набор от градинарски принадлежности е това, което ви е нужно, за да поддържате дърветата си добре. Градинските ножове са необходими във всички градини, независимо от техния размер. Въпреки това, ако имате много големи дървета, тогава може да се наложи да държите и някои дървообработващи триони, тъй като клонингите няма да са от голяма полза за големите дървета.

Ножици

Градинските ножици се използват за подрязване на растенията. Ако искате вашите растения да се развиват добре и да изглеждат страхотно, ще трябва да си купите чифт ножици, които са един от основните инструменти за градинарство.

Кирка

Това плоско острие се изисква за изкопаване на почвата. Този инструмент идва в комбинация с бормашина, която работи чудесно за разрушаване на скали, ако имате скална градина. Този инструмент е полезен, ако имате голяма градина.

Култиватори

Култиваторите са необходими, за да се разчупи почвата, за да се засадят дърветата в нея. Култиваторите са полезни и за разхлабване на почвата около дърветата и растенията, за да се помогне на растенията да дишат.

Идеи за малка градина пред къщата

Перфектната градина…

Триони за рязане на клони

Те не са необходими, освен ако нямате голяма градина с много дървета. Клоните на тези дървета трябва да бъдат рязани на редовни интервали от време, за да се помогне на дърветата да растат по-добре и да поддържат добрата си форма. Също така, се изискват триони, докато се изваждат дървесните трополи.

Косачка

Съществува електрически инструмент, който не е ръчен и той се нарича косачка. Този уред за косене на трева, се изисква от тези, които имат голяма тревна площ и с него се прилага правилна грижа за тревата. Този инструмент е подходящ за косене на трева и за поддържане на градината чиста, добре оформена и без плевели.

Листов вентилатор

Вентилаторът на листа е друг електрически инструмент, който ви помага да се грижите за всички паднали листа и клонки, като ги събирате на едно място. Ако обаче имате гребен, няма да имате нужда от този инструмент. Той обаче помага за почистването на градината по-бързо от това, което прави грейката.

В допълнение към горепосочения списък с инструменти, семена и торове, може да си приготвите и фотоапарат в случай, че желаете да публикувате резултата от вашия труд в някое градинско списание (ако искате да отбележите подробностите за градината си). Всички горепосочени инструменти трябва да са част от вашия списък, тъй като те са важни за поддържането на градината. Уверете се, че държите всички инструменти в добра форма и ги държите далеч от децата в заключена барака, за да избегнете инциденти.

Източник: https://remontira.bg/

Етикети:

За автора

Списание VIP