Идеите са безполезни ако не ги реализираме

Светът е пълен с велики мислители, които никога не са реализирали величието си

15.04.2015

Замисляли ли сте се колко идеи ни идват на ден? Те са като звездите на небето. Толкова са много, че дори не можем да ги преброим. Но какво от това, ако не сме реализирали дори една от тях? Идеите са безполезни – може би ще оспорите това мое твърдение, но се замислете поне за секунда. Може да родите милион гениални идеи за един ден, но какво печелите, като не сте осъществили поне една от тях? Смятам, че идеите са безполезни, ако не ги осъществим или поне не се опитаме да ги осъществим. Много велики хора казват, че идеите са разменната монета на успеха, че мисленето и създаването на нови идеи движи бизнеса напред. Да, това е така, но единствено ако реализираме тези идеи. Иначе те просто остават плод на нашата фантазия, забравени във времето. Формирането на идеи без осъществяването им е чиста илюзия. С други думи, една идея, колкото и да е голяма, придобива стойност едва когато се реализира и стане реалност.

Идеите са безполезни, ако не ги реализираме и остават, като спомен в нашите фантазии

Светът е пълен с велики мислители, които никога не са реализирали величието си. Те са силни в мисленето, но слаби в изпълнението. Страхуват се да предприемат първата крачка към осъществяването на идеите си, на мечтите си. Поради това свое ограничение те страдат.

„Каквото можете да направите, или си представяте, че можете да направите, направете го. Смелостта владее гения, силата и магията“ – Йохан фон Гьоте.

Ако искате да сте хора от световна класа, то трябва да се научите да създавате идеи и да ги реализирате. Това ще ви превърне във велики хора. Трябва да се превърнете в превъзходни стратези и брилянтни тактици. Трябва да се научите да сте истински творци и невероятни реализатори.

Идеите са безполезни ако не ги реализираме

Вижте как ->

Затова превключете предавката и се насочете с пълна скорост към усъвършенстване на изпълнението. Улавяйте все повече идеи и се наслаждавайте на славните полети на въображението, които имат силата да променят начина ви на живот. След това потърсете сили дълбоко в себе си и си наложете дисциплината да извършите всичко необходимо, за да превърнете идеята си в реалност. Едва когато осъществите всичко това, то идеята ви няма да е безполезна.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването