Il Caffè Florian – Сан Марко, Венеция

10.08.2013

“Il Caffè Florian” – Сан Марко, Венеция Когато европейските кафенета станаха предпочитани свърталища на интелектуалците на своето време в края на 19 и началото на 20 век, те се превърнаха в културните институции с богато украсени и пищни интериори. Много, ако не и повечето от тях остават отворени и до днес, въпреки че основните посетители в момента са туристи, водени от техните гидове. Тези кафенета са сега по същество музеи, където кафе и сладкиши се сервират на високи цени. Други пък са превърнати в ресторанти, както и няколко все още се опитват да запазят културното наследство живо, с литературни и други културни събития. Най-големите в Европа градове с изтънчени кафенета са Париж, Виена, Венеция и Будапеща, където интериорите са най-обилни, но вие ще намерите някои изключително красиви кафенета в други части на Европа. Списание VIP винаги се стреми да търси нови и интересни места, които да предостави на вас читателите, но също така обичаме да прекарвам известно време в това, което миналото е направило най-доброто сега. Така че след безброй кафета, сладкиши, калории и надценени напитки, ви представяме поредица на едни от  най-красиви кафенета в света.

Отворено през 1720 в Piazza San Marco в Венеция, „Caffè Florian” е най-старото италианско Café. Когато  седнете в една от изрисуваните стаи на кафенето или извън тях може да чуете звуците от оркестъра на площада, може да се насладите и на безупречното обслужване и продукти от най-високо качество. Известно е с богатата си история като кръстопът на изкуството, културата,    политиката и развлечения. Днес Florian е също известен със своите елегантни продукти, търговски марки: кафе, чайове, шоколади, дражта, бисквити, порцеланови и дизайнерски продукти, ликьори. Също така има парфюми, порцеланови изделия и кухненска посуда. Те са на разположение за продажба в ексклузивни бутици и онлайн в сайта на кафето. Те също така продават техните маркови продукти  на едро количество и на разумна цена.

Най-красивото от всички – Caffè Florian, те  връща обратно към 18-ти век с фрески и огледала в  своя интериор. Той е бил свърталище на писатели и художници в миналото, а в момента  стои като жив музей. Като такъв, не се учудвайте, че цената му е висока, това си струва, за да се възхищаваме на такова зашеметяващо място, което също е дом на Венеция Bienalle– съвременна художествена изложба, която работи от края на 19 векCaffè Florian е известно със своята отличителност, неговата изключителност и изяществото на неговата храна и напитки.

Храната и напитките във Венеция може да бъдат доста скъпи, особено в областта на San Pаolo и San Marco. Въпреки това, когато сте във Венеция, не може да се пропусне възможноста за посещение на Caffè Florian. Това кафене в Piazza San Marco за пръв път отваря врати през 1720 г. и оттогава е в непркъснат режим на работа. Първоначално отваря с две семпло обзаведени стаи на 29 Декември 1720, като Caffè Alla Venezia trionfante, но скоро става известен като Caffè Florian, след първоначалния си собственик Floriano Francesconi.

Това e било едно от малкото места, където е могло да се закупи вестникът „Gazzetta Veneta’’ и се превръща в място за срещи на хора от различни социални класи. В средата на 18-ти век, кафето се разширява до четири стаи. Valentino Francesconi, внук на Floriano Francesconi, поема бизнеса в началото на 19-ти век, и го предава на сина си Антонио, но от 1858 г. за създаване си, кафето е минало през ръцете на Виченцо Порта, Джиовани Пардели и Пиетро Баканело и се нуждае от някои други възстановявания.  Лодовико Кадорин  изготвя специално проект за извършване на възстановителни работи и пребоядисване на интериора

То се е отдало на венецианци и видни чужденци и досега. Нищо чудно, че лорд Байрон, Казанова, Гьоте, Чарлз Дикенс, както и много други, са редовни в това венецианско кафене. Неговите вкусни изкушения и луксозен интериор, го правят неустоим за всеки, който иска да пробва от венецианската култура. Огледала в златни рамки, кадифени канапета, нежни полилеи и красиво разпръснато изкуство, прави Florian отличително място.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването