Talkspace – вашият онлайн психолог

Talkspace web прави професионалната помощ достъпна за всички благодарение на иновативно приложение

18.02.2015

Най-малко 20% от населението на Земята ще изпита някакъв вид психично заболяване в даден момент от живота си. Но много голям процент от тези хора не ще потърсят лечение. Сред причините за това са огромните разходи за лечение и срамът от останалите.

Имате нужда от психолог? Talkspace е точното решение за вас

Новият и иновативен метод за лечение по този въпрос идва в малко странна форма – уеб и мобилно приложение, наречено Talkspace. Приложението е налично, както за iOS, така и за Android. Talkspace има за цел да направи терапиите достъпни за по-широк кръг от хора, включително и тези, които имат еднодневни проблеми, а не по-сериозни психични заболявания. Приложението предлага седмичен абонамент на потребителите, които им позволява да комуникират неограничено с професионален и лицензиран терапевт, без дори да напускат уединението и домашния си комфорт. За целта е нужно компютър или мобилно устройство.

Вижте още: Приложение, което ви позволява да помогнете на слепите хора

Talkspace има и две допълнителни услуги – видео терапия на живо и безплатни форуми, провеждани от известни терапевти. В момента форумът на приложението е с над 70 000 участници и може да намерите дискусии свързани с родителските грижи, отношение по-различни въпроси, как да се справим с депресията и управление на стреса.

Talkspace

Имате нужда от психолог? Talkspace web е точно за това!

Вместо да действа като заместител на традиционната терапия, Talkspace има за цел да създаде атмосфера за справяне с проблемите в реалния живот. В случаите, когато хората имат нужда от клинична терапия, онлайн терапевтите са квалифицирани да насочат участниците към най-подходящата посока на действие.

За едно общество, което вече му е удобно да пише текстови съобщения и да използва приложения като Whatsapp и Viber, то с Talkspace означава, че може да получите помощ на един клик разстояние.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването