Индия – една различна земя

Защо си заслужава да хванете самолета за тази далечна дестинация

29.07.2016

Индия – мистериозна, далечна, непозната. Това е една от най-древните съвременни държави. А хората живеещи в границите ѝ, са на двата полюса – много бедни и много богати. В Индия има повече от милион милионери и въпреки това повечето индийци живеят с по-малко от 2 долара на ден.

Всичко в тази страна е напредсказуемо – някои посетители я намират за очарователна, други се отвращават от нея.

В статия за онлайн изданието lifehack.org, Симон Фрийел споделя своите виждания за далечната земя, където отива за 6 седмици по план, а всъщност остава 6 месеца.

Индия – една различна земя на силен контраст

Културен шок

Докато не стъпите лично в Индия, не можете наситина да разберете първоначалния шок. Дори и в най-развитите градове на страната, всичко е много по-различно от това на което сме свикнали. Докато свикнете с мисълта, че се намирате далеч от познатото, в тази хаотична обстановка, ще се чувствате почти отвратени от мястото, на което сте попаднали.

Хората

В Индия ще се срещнете с някои от най-приветливите, гостоприемни и оптимистични хора, с които някога сте се сблъскали. Те обичат да разпитват за това от къде идваш и често с радост ще предоставят множество информация за техния конкретен град. Местните хора също са много горди със своите религиозни фестивали и са чудесен източник, от който да получите по-добра представа за това какво се случва и защо.

Индия - една различна земя на силен контраст

Индия – земя на силен контраст

Когато посетите Индия, ще попаднете и на легиони от други чужденци, точно като Вас, всички опитващи се да намерят своето място в рамките на тази лудост. Чужденците се държат заедно и винаги ще има някой, който да помогне, ако имате нужда.

Храната

Индийската кухня е много повече от къри. Индия е земя пълна с плодове и зеленчуци, които може дори никога да не сте виждали преди и културата на готвене е уникална за всеки отделен райнон, град и село. И не, не всиката храна е много пикантна. Обикновено сервираните гозби за чужденци не са  много люти, за да могат все пак да си хапнат от тях.

“Начинът да победиш гневния е с нежност, злия – с добро, скъперника – с щедрост, а лъжеца – с истина.” – Индийска поговорка

Религия и духовност

Религията играе важна роля в индийското общество, като прониква във всеки аспект от живота, но не и по начин, който е принудителен. Трябва да зачитате религията на страната, макар и да сте само гост. А уроците, които могат да се научат са наистина ценни. Историите на Шива, Кали, Хануман, и Кришна са вълнуващи, красиви разкази, които определят същността на живота в Индия.

Йогата и медитацията вървят ръка за ръка с ежедневието на повечето хора в Индия, което прави страната идеалното място да се отърсите от хаоса и да се погрижите за вътрешния си мир и спокойствие.

Индия е страна на контрастите, уникална по своята същност и неразбираема за повечето чужденци. Нейният чар не се крие в лъскавостта на градовете, а в очарователността на хората.

Със сигурност си заслужава да се посети от всеки, който иска да се докосне до една по-различна култура.

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.