Топ забележителностите на Индия

Насладете се на невероятни изживявания и гледки

07.02.2018

Индия (Република Индия) е държава в Южна Азия. Разположена е на полуостров Индостан, на юг от Хималаите, на изток от Арабско море, на запад от Бенгалския залив и на север от Индийския океан. Граничи с държавите Пакистан, Китайска народна република, Непал, Бутан, Бангладеш и Мианмар. Индия е разделена на 29 щата и 7 съюзни територии. Столица на държавата е Делхи. Индия е седмата по големина държава и втората по гъстота на населението. Индия има население около 1 300 000 000 души.

Забележителностите, които може да посетите в тази държава са много на брой, но днес ще ви запознаем само с някои от тях.

Вижте някои от топ забележителностите на Индия

Кумбалгарх – великата стена на Индия

Това е втората по дължина непрекъсната стена на планетата след Великата китайска стена. Тя е част от крепостта Кумбалгарх, откъдето идва и името на великата стена на Индия.

Кумбалгарх е разположена в щата Раджастан, в западната част на Индия и е дълга 36 километра. В крепостта се намират над 360 храма.

Топ забележителностите на Индия

Кумбалгарх

Тадж Махал е мавзолей в град Агра. Построен е от монголския владетел Шах Джахан в памет на любимата му съпруга Мумтаз Махал.

Тадж Махал е смятан за най-бляскавия паметник на монголската архитектура. Мавзолеят е смятан за една от най-красивите сгради в света и символ на вечната любов.

Топ забележителностите на Индия

Тадж Махал

Делхи е метрополис в Северна Индия. В административно отношение Делхи се разделя на няколко селища, сред които е Ню Делхи – официалната столица на Индия, където се намират всички институции на централното управление на страната.

Топ забележителностите на Индия

Делхи

Мумбай, наричан още Бомбай, както е официалното му име до 1995 година, е град в Западна Индия. Разположен е на остров Салсет в Арабско море. Мумбай е най-големият град в Южна Азия и втори в света.

Топ забележителностите на Индия

Мумбай

Ню Делхи е официалната столица на Индия, намиращ се в метрополиса Делхи. Ню Делхи се слави със своите широки, засадени с дървета булеварди.

Топ забележителностите на Индия

Ню Делхи

Джодхпур е известен сред туристите със своите дворцови комплекси, крепости, храмове, които са разположени в пустинята Тар.

Топ забележителностите на Индия

Джодхпур

Това са само част от местата, които може да посетите и да се насладите на невероятни изживявания и гледки.

Етикети:

За автора

Теодора Тенев

Казвам се Теодора Тенев, на 27 години. Завършила съм специалност ,,Маркетинг" в Русенския университет ,,Ангел Кънчев". Обичам да чета и пиша и това са едни от любимите ми занимания, които ме правят истински щастлива. Освен да пиша статии, до момента съм написала и книга, която се казва ,,Игрите на съдбата". Искам да се развивам в насока, която да може да ми позволи да пиша за неща, които ме вълнуват и искам да се докосна до хората чрез текстовете, които пиша.