Inferno – новата супер кола

Максимална скорост 395 км/ч и 1400 конски сили под капака...

08.12.2015

Как ще реагирате, ако ви кажем, че новият член на суперколите е дело на мексикански инженери? Точно така, новата супер кола на име Inferno е проектирана в Мексико, но разработена от италианци. Определено доста странно потекло, в това няма спор.

Представяме ви Inferno – новият супер автомобил с мощност от 1400 конски сили

Дизайнът на Inferno определено е страхотен и доста зловещ, заимстван от „дебелите книги за дизайн на суперколи“. Автомобилът притежава огромно задно крило, изпускателна система с пет накрайника и убийствено скъпи колела с червени апарати. Класика!

Inferno с мощност от 1400 конски сили

Новото мексиканско бижу – Inferno

Едно от нещата, по които се различава Inferno с останалите си събратя в класа на супер спортните автомобили е тежестта: в мексиканския автомобил не са използвани супер леки материали, а в интериора на автомобила е пълно със сребро. Странно, нали?

По дизайна на супер колата е работил небеизвестният Антонио Ферариоли, който е участвал и в много дизайнерски екипи на модели на Lamborghini, като Asterion, Reventon и небеизвестното Veneno.

Вижте още: Най-бързите серийни автомобили

Купето е изградено от сплав на цинк, сребро и алуминий – комбинация известна още като „металната пяна“. Най-важното и основно преимущество на тази комбинация е способността й да абсорбира енергията при удар.

Мощността на автомобила е впечатляваща: V8 агрегат с две турбини и мощност от 1400 конски сили и 900 Hm, които са достатъчни на Inferno да ускорява до 100 км/ч за 3 секунди и да развива умопомрачителните 395 км/ч.

Inferno е новият член на супер автомобилите

1400 конски сили и максимална скорост 395 км/ч

Поредният напомпан суперавтомобил, който най-вероятно няма да достигне до серийно производство? Или може би този път грешим?

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването