Инициатива: Да пазаруваме еко

Original Unverpackt ще бъде първият супермаркет в Германия без опаковки за еднократна употреба.

05.07.2014

Хората все повече започват да се замислят върху еко проблемите на Земята, като се организират все по-често инициативи за почистване, за опазване на резервати, природни богатства и т.н.

С мисъл за природата работят и доста от производителите. Факт е все по-широката употреба на хартиени и текстилни торбички за многократна употреба, еко опаковки и всякакви други, така наречени „зелени“ инициативи.

В тази връзка е и днешната статия. В Германия отваря врати първият за страната супермаркет, без използването на торбички за еднократна употреба.

Инициатива: Да пазаруваме еко

Original Unverpackt се намира в Берлин и един по-различен магазин. Основателките Sara Wolf и Milena Glimbovski казват, че искат да дадат възможност на потребителите да пазаруват хранителни продукти без отпадъци.

Основателките на Original Unverpackt

Основателките на Original Unverpackt

Двете еко съдържателки на магазина, са събрали парите с помощта на частни инвеститори и ще отворят врати през август.

Как ще се пазарува в Original Unverpackt, като храните нямат опаковки? Всъщност всичко ще е доста опростено и улеснено за потребителите. Всички храни ще се продават в насипно състояние, като всеки клиент сам ще решава какъв контейнер за многократна употреба да използва за съхранение.

Искаме революция – неопаковани храни за всички! , казват Sara Wolf и Milena Glimbovski.

Инициатива: Да пазаруваме еко с неопаковани храни

Искаме революция – неопаковани храни за всички!

 

Източник: businessinsider.com

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.