Innowave 2017 – успех за Варна

Международната технологична конференция пожъна успех в морската столица

24.10.2017

На 20 и 21 октомври 2017г., в град Варна се проведе една от най-мащабните международни технологични конференции в България – Innowave 2017 Business and Startup Conference.

Изключително много благодарим на организаторите за поканата да присъстваме на едно от най-добрите бизнес и технологичини събития, организирани във Варна. Форумът събра под един покрив представители на Facebook, Google, Amazon, SalesForce, Alibaba и много други.

Innowave 2017 – успех за Варна, позиционирйаки града на световната карта, като център на младежкото предприемачество

Организацията беше на изключително добро ниво – изпипани детайли, добре подбрано място, технически добре оборудвани зали. Разбира се не липсваха някои дребни технически проблеми, но бяха пренебрежими. Лекциите вървяха паралено в две зали – Бизнес и стартъп зала.

Лично за мен по-привлекателна беше бизнес залата, на чиято сцена се качиха някои големи имена от света на бизнеса, като Джунейт Ерполат (регионален директор на Alibaba.com Турция), Дейл Хоуърт (бизнес ментор, професионален лектор и писател на тема ‘Практически уроци за по-добър бизнес’), Марчин Олендър (мениджър връзки с обществеността и политически отношения за ЦИЕ, Google),..

Джунейт Ерполат (регионален директор на Alibaba.com Турция)

Темите, по които говориха бяха разнообразни, всички лектори представиха своите виждания за развитието на бизнеса и технологиите. Заключението, което лично аз си направих от всичко чуто в бизнес залата през втория ден на събитието е, че дигиталният свят поглъщат живота на хората, съотвено и бизнесите се променят спрямо новите изисквания и условия. Това, което обобщиха в дискусионния панел в края на деня, част от лекторите, е че бизнесите трябва да се адаптират към бързо променящия се технологичен свят, за да оцелеят.

Полезните съвети и информация, дадени от хората, които излязоха на сцената, безспорно са изключително ценни, но най-важното за мен са новите контакти. На събитието присъстваха хора от различни сфери, с различни интереси и възгледи, така че беше безкрайно интересно и обогатяващо.

Innowave 2017 - успех за Варна

Соймасанто Сен (Съветник / Евангелист / Инвеститор в HR технологии и цифровизация)

Благодарности към организаторите за усилията, които са положили, за да организират това мащабно събитие. Надявам се това да даде тласък на Варна в тази посока и в града да се организират все повече такива полезни форуми.

Очаквайте скоро и интервюта с някои от българските лектори, които се представиха на събиетието.

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.