Иновации, които ще променят модната индустрия

Модната тенденция през този сезон е… устойчивост

14.04.2015

Модната индустрия никога не спира да се развива. Дизайнерите упорито и непрестанно търсят следващите големи тенденции, а за този сезон изглежда, че това ще е устойчивостта. Все повече въпросът с глобалната криза и произвеждането на екологични продукти започва да превзема производствените индустрии, като модната индустрия не остава по-назад. Този сезон на мода е зеленото комбинирано с еко продукти. Еко нагласата на все повече дизайнери набира сила и те изработват своите нови колекции със специални екологични материали, които предпазват околната среда. В света на модата няма творчески ограничения и постоянно променящите се пейзажи от платове и аксесоари позволяват на модните компании да използват все повече революционни идеи и да създават авангардни облекла. Този сезон на мода е черно-зелената палитра, но вижте още какви иновации ще променят модната индустрия из основи.

Представяме ви 5 иновации, които ще променят модната индустрия завинаги

1. Дрехи, направени от организми – дизайнерската фирма The Biocouture слива биологията и модата, като създава невероятни дрехи и обувки, които са биоразградими. Материалите за дрехите са създадени от специално отгледани организми, като бактерии, дрожди, гъбички и водорасли, а смесването на различните им елементи, води до ферментиране и произвеждане на нова екологична материя, подходяща за направата на кожени материали.

5 иновации, които ще променят модната индустрия

Кожено яке от организми

2. 3D дрехи и аксесоари – след като 3D технологията първо се появи в света на кулинарното изкуство, сега е ред да превземе и модната индустрия. Компанията Electroloom работи по специален проект, който ще позволява на хората да отпечатват сами дрехите, които желаят да имат. Представете си само да може да споделяте и да сваляте най-различни видове тоалети и с помощта на 3D принтер да ги отпечатвате. Това ще преобърне изцяло модната индустрия с краката надолу!

5 иновации, които ще променят модната индустрия

3D рокля

3. Бижута от рециклирани материали – отпадъци от хартия, стари клавиатури и счупени велосипедни вериги – за какво са ни всички тези боклуци и за какво може да ги използваме? Това са изхвърлени материали, които се преобразуват в красиви ръчно изработени бижута. С развито творческо мислене и с малко по-пъргави пръсти може да превърнете боклуците в страхотни екологични бижута, които не замърсяват околната среда.

5 иновации, които ще променят модната индустрия

Бижута от рециклирани материали

4. Денят на съзнанието в модната индустрия – Fashion Revolution Day е глобално движение, което се грижи за устойчивото развитие и справедливото третиране на работниците по цял свят. Движението призовава всички модни компании да разкажат повече за техните служители в социалните мрежи и да отговорят на въпроса: „Кой прави дрехите ни?“.

5 иновации, които ще променят модната индустрия

Кой прави дрехите ни?

5. Обувки от рециклирани материали – Landfill-Free Sneakers™ произвеждат обувки, изработени от 100% рециклирани материали, като започнем от връзките и стигнем до подметките. Компанията дори изкупува старите чифтове на своите клиенти, за да се гарантира, че те ще бъдат правилно рециклирани. В момента Landfill се опитват да влязат в огромен пазар, но вярват, че символът на „рециклираните обувки“ ще остане в съзнанието на хората.

Вижте още: Запазена марка: българските плетени обувки

5 иновации, които ще променят модната индустрия

Обувки от рециклирани материали

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването