Иновативен знак Стоп в Сидни

Иновация кара шофьорите да спират на знак "Стоп"

26.05.2013

Един от проблемите, които предизвиква повечето птп-та в Сидни е, че шофьорите на камиони често не спират на знак „Стоп“ разположен преди тунел за пристанището в града. Това е проблем, защото товарът им не може да премине и доста често пада върху останалите мпс-та в движението.

Иновация кара шофьорите да спират на иновативен знак Стоп

С цел да се преборят с този проблем, институцията, която отговаря за поддръжката на тунела се обръща към Laser Vision. Идеята е да се разработи ефективен начин, който да спира несъобразителните шофьори и да предотврати редица инциденти.

Вижте още: Пет изобретения, разтърсили света из основи

Иновативната система използва сензори, за да установи размерите на камиона, който се опитва да премине през тунела. В случай, че те са по-големи от допустимите се включват малки дюзи, които са разположени по тавана на входа на тунела и разпръскват тънка струя вода, която образува плътна завеса, а специален прожектор изобразяваща знака „Стоп„. Така изглежда, че все едно стена спира пътя на шофьорите, и ги принуждава да спрат. Ако случайно шофьорът на камиона не може да спре преди визуализиращата се стена и премине през нея, няма да му нанесе щети и да причини тежка катастрофа.

Поредното доказателство, че без иновативни идеи няма как да се преборим с редица неприятности. Може само да адмирираме австралииците за тази тяхна идея, и защо да не я използваме и в България?

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването