Иновативна чиния срещу преяждане

Хранете се здравословно, без да преяждате благодарение на ETE

01.12.2014

Знам, че наближават празници и здравословното хранене по това време на годината е почти невъзможно да се спази, но все пак реших да Ви представя една интересна чиния, на която попаднах.

Не, не става въпрос за някоя последна дума на техниката, а за обикновена порцеланова чиния, като тези, които използваме в ежедневието си. Ще попитате кое и е иновативното? Отговорът е дизайнът й.

Проектът за този съд е холандски и е наречен ЕТЕ. Целта му е да предлага толкова храна, колкото е здравословно да се изяде, за да не се изкушавате да преяждате.

Вижте още: Умна чаша знае какво пиете

Иновативна чиния срещу преяждане – побира толкова, колкото е здравословно да се изяде с едно хранене

Чинията се предлага на английски и холандски, като е разделена на различни секции с определена големина, обозначаващи каква част от определена група храни трябва да се яде.

Ако се вгледате по внимателно ще забележите, че има малко място, което остава като в нищото (не попада в обозначените сектори). Първоначално си помислих, че може би е за десерта, но за жалост не е. Всъщност този луфт е предвиден за смесване на храна. След като си измерите порциите, може да миксирате храната си както желаете. Наистина са помислили за всичко!

Иновативна чиния срещу преяждане

Иновативна чиния срещу преяждане

И все пак не мисля, че разграфяването на чинията ще спре лакомниците да си я препълнят до горе. Но както и с повечето други неща в живота, всичко е до човека. И все пак идеята им за тази чиния е забавна и иновативна, бих си взела една за вкъщи.

За повече информация може да посетите уеб сайта на чинията ETE.

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.