Instagram „Go live with a friend“

Нова функция...

05.11.2017

През изминалата седмица Instagram стартира „Go live with a friend“. След като другият човек е добавен към излъчването на живо, екранът се разделя на две – домакинът и гостите в чата. Instagram започна да тества тази нова функция с „малък процент“ потребители през август миналата година и я пусна в глобален мащаб за Android и iOS.

Instagram с нова функция: „Go live with a friend“

Лайв видеото с приятел ви помага да споделяте по автентичен начин полезна информация със своите потребители. Лесно е да добавите гост, докато излъчвате. Просто докоснете новата икона в долния десен ъгъл – „Add“, за да поканите всеки, който гледа в момента. След като се присъединят, ще видите екрана разделен на две и приятелят ви ще се появи точно под вас.

Последователите могат да коментират видеото в Instagram, единствената разлика е, че ще бъде два пъти по-забавно, с двойно повече хора, които гледат.

През тази година Instagram пуска цял набор от актуализации за видео за приложението и това е само част от многото новости. След като започнете да гледате видео на живо, можете да изберете един от вашите приятели да се включат във вашия поток от Instagram.

Go live with a friend

Нова функция в Инстаграм

Най-забавната част от всичко това е, че можете да продължите да играете с филтрите за лице на Instagram, като им се наслаждавате на живо с приятеля си.

По-интересно е как да използваме новата опция за бизнес целите си.

Съветът, който може да ви дам е да пробвате функцията веднага. Ще ви дам един пример, който ще Ви улесни:

Представете си, че сте местен магазин, който продава климатици. Имате бизнес акаунт на фирмата в Инстаграм и решавате днес да представите топ продукта Климатик Х, който е промоционален през месец ноември. Излъчвате презентацията на продукта си на живо в Инстаграм и добавяте свой колега в потока на живо.

Неговата роля:

  1. Ще предизвика интерес, как се случва това изобщо.
  2. Ще накара аудиторията да чуе новия човек. Тук е моментът, да споделя, че колегата, който се включва трябва да затвърди думите от прецентацията, дори ако сподели кратка история с продукта, как той е помогнал на негов клиент, какъв проблем е решил на негов клиент и т.н

Ще ми е интересно да споделите какви са резултатите от първото ви видео на живо с приятел.

Гост автор: Анна Христова

Online Marketing & Social Media
http://creativemarketing.bg/

Етикети:

За автора

Списание VIP