Instagram и шарените клинове

Как благодарение на социалната медия, брандът Zara Terez става популярен

20.11.2014

Zara Terez въвежда една модна линия, която е като излязла от шарена книжка с много картинки. На пръв поглед шантавите прилепнали клинове, обсипани с цветни десени, изглеждат според мен доста хипи. Разбира се за всеки пазар си има клиенти, както установява и самата Zara. Аз може би не харесвам подобен стил, но има хиляди хора, които с удоволствие биха ги носили.

Както и се оказва пробиването на пазара никак не е лесно начинание. В опитите си да продаде на различни вериги за дрехи, своите произведения на изкуството, Zara среща само отрицателни отговори. Първото притеснение на магазините е цената ($ 70-80 не са си малко за клин), второ те се притесняват, че няма да могат да си избият парите, понеже тези вталени панталони са твърде шантави.

Но заедно със своята приятелка Amanda Schabes, госпожа Terez продължава да рисува и принтира забавни и цветни клинове от разтегателен материал (Scuba).

Нещата не вървят добре докато брандът не пробва да се промотира в един безплатен outlet – социалната мрежа Instagram.

Instagram и шарените клинове Zara Terez

Аудиторията до която достигат е неочаквана за тях – много млади момичета. Всъщност 9-годишните са били първите купувачи на Zara Terez. Първата линия на бранда е с клинове със звезди, съзвездия и планети – супер модерни сред младите Preteen момичета в края на 2012 г.

Вижте още: ZANEROBE – от грозна тениска до модна линия

Компанията не наема професионалист по социалните медии. Schabes и Terez сами започнат публикуване на снимки на клинове и споделянето им в Instagram. Хората отбелязват своите приятели и Zara Terez започва да събира значителен брой последователи.

Instagram и шарените клинове

Zara Terez

Тогава се случва нещо велико за компанията. Децата започнали да казват на родителите си за тези страхотни клинове, които са видели в Instagram. Родителите не можели да намерят точно тези клинове (гамаши) никъде с изключение на интернет страницата на Zara Terez. Те посещавали бутици и универсални магазини да питат дали имат Zara Terez Galaxy клинове. След пазарния бум на търсенето от магазините, които преди упорито отказвали стоката на марката), започват да звънят настоятелно на Terez.

Наскоро компанията се свързва и с видео разработчика на супер популярната игра, за да създаде “Candy Crush” линия. Партнират си и с SoulCycle студио за колоездене, за да създаване на спортна линия.

Zara Terez не прави все още твърди прогнози за бъдещото на компанията, но със сигурност цифрите са оптимистични и вещая стабилен ръст в следващата поне година.

Винаги съм ценяла упоритите хора, тези които  не се отказват дори, когато получават откази от всякъде. Zara Terez определено заслужава адмирации за упоритостта и находчивостта си. А нейната бизнес история затвърждава и един известен вече факт – социалните мрежи властват над потребителското поведение.

Zara Terez

Zara Terez

 

Източник: businessinsider.com

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP.
Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.