Instagram реклама точно в целта

Създадена за по-малко от 10 минути

22.11.2015

Появата на новото „социално дете“ дете (Instagram) в семейството на социалните мрежи през 2010 година, се превърна във фурор, особено сред тийнейджърите.

Instagram наскоро удари 400 милиона потребители, което е с 80 милиона повече от Twitter. Хората не са забравили за Twitter, но за споделяне на снимки мобилното приложение на Instagram е номер едно.

Бързо напред към 2015 година, когато Instagram пусна реклама за всички бизнеси. Фото-ориентираната мрежа е арена за изкарване на $ 600 милиона приходи от реклама до края на годината, според Emarketer. Ето защо знанията за създаване и пускане на Instagram реклами станаха толкова необходими и ще се използват все повече за в бъдеще.

Instagram реклама точно в целта – създайте своя Instagram ad за по-малко от 10 минути

1.. Свържете Instagram профила си

Влезте в своята страница във Facebook и в менюто Settings потърсете “Instagram Ads”. За да започнете, ще трябва да кликнете върху този бутон и да свържете вашия Instagram акаунт към вашата Facebook страница.

2.. Влезте в Ads Manager

Ще трябва да се регистрирате в Ads Manager във Facebook, ако вече не сте го направили.

3.. Свалете си Power Editor

Това е мястото, където много хора се губят. Те се опитват да създадат рекламата директно чрез  Ads Manager  на Facebook, но всъщност трябва си свалите Power Editor, за да създадете своята Instagram реклама.

Забележка: Power Editor работи само в Chrome или поне само в този браузър не дава бъгове и грешки.

4.. Създайте кампанията

Facebook перфектно очертава следващите няколко стъпки, но в рамките на Power Editor, щракнете върху раздела Управление на реклами в горната част на страницата в ляво. Ще видите опция „Създаване на кампания“.

Instagram реклама точно в целта

5.. Достигнете целевата си аудитория в Instagram

По време на тази фаза се уверете, че сте избрали цел, която е съвместима с Instagram – да включва Clicks to Website, Mobile App Installs и Video Views.

Вижте още: Instagram и шарените клинове

6.. Редактирайте опциите на рекламата

В менюто Ad Sets можете да зададете вашия бюджет, рекламна графика, аудитория и поставянето. Поставянето е мястото, където ще видите опцията Instagram реклама. Уверете се, че сте избрали „Instagram Реклама“ и отменете избора на другите варианти, защото това ще бъде от решаващо значение за следващата стъпка. След това ще имате възможност да изберете на кой тип мобилно устройство да се пуска вашата реклама. Instagram препоръчва рекламата да е от типа link clicks to website/pay per impressions.

7.. Синхронизирайте Facebook и Instagram акаунтите си

След като сте настроили параметрите в Ad Set опциите, в менюто от ляво ще видите “Ads”, където можете да изберете от коя страница ще управлявате рекламата. След като изберете вашата бизнес страница, уверете се, че сте натиснали „Използвай моя Instagram акаунт свързан с избраната Facebook страницата“.

8.. Създаване на рекламата

На тази стъпка трябва да въведете линка на уебсайта си и текст, който ще придружава рекламната снимка. Имате право на до 300 символа, така че опитайте се да създадете нещо оригинално. Под текстовите полета, се намира и поле, където можете да качите снимка. Тъй като Instagram е снимково-ориентирана мрежа, важно е да изберете запомнящо се изображение с добро качество. Освен снимка и текст, има възможност да добавите и “call-to-action” бутон.

9.. Качете промените

След като сте преминали през всички стъпки ще трябва да натиснете “Upload Changes” в Power Editor, за да запазите промените и да качите рекламата си.

Ако успешно създадете ефективна Instagram реклама, можете да вкарате победния гол за вашия бизнес. Успех!

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.