Инструменти за създаване на атрактивни заглавни картинки

Безплатни!

11.12.2015

Ако сте от хората, които списват свой блог или страница, тази статия със сигурност ще ви е полезна. Още повече, ако не сте професионалисти в обработването на картинки.

Знаем колко е трудно да се направи една снимка да изглежда наистина привлекателна корица на статия. Именно затова днес споделяме с вас няколко ресурса, на които попаднахме и намираме за полезни и спестяващи време и усилия.

Инструменти за създаване на атрактивни заглавни картинки – напълно безплатни!

1.. Picasa 

Picasa е програма за редактиране на изображения от Google. Този инструмент позволява качване на снимки от вашия компютър и ви позволява да промените размера, да ги редактирате и коригирате. Налице са набор от предварително зададени филтри с регулируема непрозрачност и лекота.  Преправянето на размерите на изображението е малко досадно, но пък можете да го изрежете, но не и да го направите по-голямо.

Инструменти за създаване на атрактивни заглавни картинки

Снимка: picasa.bg.softonic.com

2.. Venngage

Venngage предлага избор на шаблони, които са много адаптивни. След като изберете шаблон е лесно да регулирате размерите, шрифта, размера и разположението, цветовата палитра и да добавите снимки. Venngage разполага с библиотека от над 500 000 stock изображения и иконки за избор, което означава, че не е нужно да търсите изображения в други сайтове.

Venngage - с много stock картинки

Снимка: www.verticalresponse.com

3.. Pixlr

Pixlr  е е уникален, защото показва всички използвани слоеве в голям страничен бар. Не разполага с библиотека от изображения, но пък предлага доста шрифтове. Уникална характеристика на Pixlr е, че може да бъде преведен на 28 различни езика, което го прави достъпен за потребители от цял свят.

Pixlr - редакция на снимки

Снимка: lefchek.wordpress.com

4.. Fotor

Fotor предлага избор от шаблони за заглавни картинки, но можете да импортирате и свои собствени изображения и да коригиране размерите им. Можете да избирате от колекция от предварително зададени филтри и да регулирате яркостта и наситеността на изображението. Уникална характеристика на Fotor е функцията „Color Splash“, която ви позволява да изберете цвят, да го „измиете“ и след това с „четка“, за да разкриете цвета отдолу.

Fotor - създаване на заглавни картинки

Снимка: fotor-photo-editor.soft32.com

Ако сте ползвали някой друг добър инструмент за създаване на готини заглавни картинки и корици, може да го споделите в коментарите по-долу.

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.