Google – Интернет за всички

Project Loon

16.06.2013

От гиганта Google отново “мислят извън рамката”, за да стартират и реализират една уникална идея, която за момента изглежда фантазия – интернет за всички.

Google с уникална идея: Интернет за всички

Да, звучи абсурдно – да си на сафари, да наблюдаваш как хищник дебне жертвата и да можеш да го споделиш с всички хора в интернет. Или да отидеш на ваканция в планинско селце с 10 обитатели, където не са чували дори за телевизор и да можеш да работиш онлайн от там. Информацията е скъпа услуга и определено не е достъпна за всички. Но Google изглежда са филантропи и освен, че са най-голямата ИТ компания, те полагат и огромни грижи за развитието на обществото. А тяхната последна идея е да осигурят интернет дори в най-невъзможните места. Едва ли бихте се сетили как, но както винаги, отговорът на сложните човешки въпроси е много прост. Те ще използват балони, които ще изпратят в стратосферата. Звучи налудничаво, но това изглежда е най-бързият и ефективен метод, а освен това и най-евтин. Новата мисия на интернет гиганта носи името Project Loon и съвсем скоро ще започнат и първите тестове.

Вижте още: Google – Talking Shoes

Понякога, дори почти винаги, отговорът стои пред нас, само трябва да отворим очи, за да го видим и да имаме силите и търпението, за да постигнем очакваните резултати.

Повече за Google прочетете ТУК

Гост Автор: Анелия Мъглева

Етикети:

За автора

Списание VIP