Интервю с Даниеле Индако

5 въпроса към собственика на остерия „Барбароса”

28.08.2014

Представяме ви собственика на остерия „Барбароса” – Даниеле Индако

1. Защо остерията се казва Барбароса?

В Генуа живея в историческия център в непосредствена близост до средновековните стени на Барбароса. По този начин пресъздадох една почти физическа връзка с местата, които всекидневно ме вдъхновяват, представяйки Италия и Генуа, тяхната история, изкуство и, разбира се, кухнята им в това пленително кътче, разположено в сърцето на София, което толкова много прилича на ресторантите в Италия.

2. Защо избрахте България да отворите италиански ресторант?

България ме избра. Роден съм в Италия, в Портофино, от баща морски капитан и, изненада, от майка, българка. Върнах се в България преди няколко години. Очарован съм от тази държава и искам да дам своя принос за нейното развитие и утвърждаване. Убеден съм, че кухнята и културата са две безспорно стойностни категории на „италианското” и могат само да обогатят тази млада и процъфтяваща Република, в която съм щастлив да бъда.

3. С какво сте по-добри и различни от другите ресторанти?

Разбира се, че сме по-добри във всичко. Да оставим шегата настрана, но мога да кажа, че в София има отлични ресторанти и всички те могат да намерят своята публика. Ние се гордеем с това, че предлагаме отлична автентична италианска пица, тънка и приготвена в пещ на дърва, с първокачествени традиционни италиански съставки. Пастата държим да се приготвя ръчно, според тредиционните рецепти. Това, което ние представяме не е книга с рецепти, а преди всичко философия на готвенето и консумирането според нашия стил на хранене, основани на съвършенството и здравословност. Персоналът ни е подготвен за всяко изискване на клиентите и преди всичко клиентелата ни вече познава нас и италианската кухня и прави разлика между истински италиански ресторант и ресторант с италианско име.

4. Коя е най-интересната случка, свързана с остерията, която си спомняте?

Много са интересните случки, както може да се предполага за един ресторант, където хората ежедневно прекарват време, свързано с личния си живот. Конфиденциалността ме спира да разкавам за повечето от тях. Сещам се обаче за един случай на тимбилдинг на голяма компания от химическия бранш. Преди обяда, нашият шеф Марко убеди гостите да сложат престилки и шапки върху официалните си костюми и прически, за да месят прясна паста. Първоначалното учудване и притеснение се превърна в голямо забавление и много смях. За най-активните имаше награда италианско вино. На края на урока, дали защото учителят беше много добър или учениците много схватливи, тортелите, които се получиха бяха наистина сполучливи и клиентите пожелаха да ги сготвим. Хапнаха си ги с голям кеф и гордост.

5. Какво ще пожелаете на читателите на Списание VIP

Ако вече са обиколили Италия да дойдат при нас, за да почувстват отново магията на една вкусна вечеря в Италия. Ако все още не са били там, да дойдат да видят какви изкушения ги очакват. Пожелавам на всички да посетят Генуа и лигурската ривиера и най-вече Cinque terre, които са уникални по своята природна красота.

Остерия Барбароса – кухня и култура

Представяме ви Остерия Барбароса – домът на италианската кухня в София

Гост автор: Димитър Владиков, автор на пътеписи, разкази, статии и романи

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването