DJ Diass стартира нов концептуален бранд

Интервю

29.04.2016

Той е млад, енергичен и изпълнен с позитивна енергия диджей, с главна мисия да забавлява и провокира младите хора. Освен всичко това днешният ни гост стартира и нов концептуален бранд през това лято, чрез който цели да обедини хората и да ги слее в едно цяло чрез силата на музиката. Според него, когато става въпрос за музика – граници няма, което го прави и един от любимците на феновете на българската сцена.

Имаме огромното удоволствие да Ви представим DJ Diass, който се присъединява към мисията на Списание VIP – „Аз мога в България“.

Представяме ви специалното интервю на DJ Diass за читателите на Списание VIP

Представи се пред нашите читатели

Здравейте, казвам се Пламен с артистичен псевдоним – Dj Diass.

От кога започна любовта ти към музиката?

Роден съм с нея. От съвсем малък, музиката ме обгражда и кара да се чувствам специално. На 7 години започнах да свиря на пиано и да уча солфеж – тази ми активност продължи 6 години. На 15 започнах да се обучавам в сферата на композирането и продуцирането на музика, след не толкова дълъг период, издадох първия си албум „Party Beach“ през 2011 г.

От къде дойде идеята за този псевдоним. Защо точно DJ Diass?

Историята не е толкова интересна – моят вуйчо ми даде този псевдоним и си остана и до днес. Кратко, запомнящо се, благозвучно. Работи!

Интервю с DJ Diass

DJ Diass

Разкажи ни повече за проекта NO ORDERS?

NO ORDERS е моят протест към случващото се на българската клубна сцена и по-конкретно в „модерните“ клубове. Хората са приели DJ-я за даденост, проявяват крайно неуважение към него като артист със свой собствен стил и подбор на музика, забиват телефоните си в лицата ни, поръчват си до болка познати песни и се държат така, сякаш сме им длъжни. Това не може да продължава, младите хора трябва да се научат да уважават всеки един артист, да освободят себе си от очаквания и музикални претенции и просто да се впуснат в музикалното пътешествие, на което ние ще ги поведем. NO ORDERS цели точно това – ивенти с участието на чуждестранни диджей, иновативни в своето звучене и продукция, чрез които ще се опитаме да наложим тази музика не просто като background за селфита на кифли с хиалурон в устата, а като основна причина да излезеш и да усетиш истинският смисъл на израза club society. Друга активност на моя бранд е NO ORDERS Radio Show with Dj Diass, което излиза в началото на всеки месец и вече се излъчва в над 10 български радиостанции, както и в Люксембург и Германия.

Кое е любимото ти място за пускане? Защо?

Всеки град си има своят чар, но, като че ли Варна. Има нещо много специално в този град…

Има ли определена песен или диджей, които са ти помогнали да обикнеш музиката?

Много са! В момента се сещам за Technotronic  – Get Up, Kraftwerk – Robots, Sandy Rivera – I Can’t Stop, DB Boulevard – Point Of View. Това са част от песните, помогнали ми в моето музикално израстване.

Помниш ли първия път, когато застана зад пулта? На колко беше и как се чувстваше?

Бях на 12, когато за пръв път се опитах да смесвам и започнах да се уча. Официалната ми изява на пулт пред хора беше на 14 години в клуб Faces Габрово. От първия момент, в който се докоснах до плеърите и пулта разбрах и усетих за самия себе си, че електронната музика е моето амплоа, така е и до днес.

DJ Diass открива сезана във Варна на 13 май

„В България се прави качествена хаус музика!“

Има ли музикален стил, който никога не би пуснал?

Да. Мисля, че е излишно да го упоменавам.

С кой би искал да си на една сцена?

Jamie  Jones, Seth Troxler, Green Velvet…

Прави ли се качествена хаус музика у нас?

Да. В България има много талантливи продуценти. Най-яркият пример, който мога да дам е KiNK. Човек отдал целия си живот на тази музика и вече всеобщо признат в цял свят. Можем само да взимаме пример от хора като него.

Голяма част от хората свързват хаус музиката с наркотиците. Какво е твоето мнение? Смяташ ли, че тази асоциация е оправдана?

За съжаление много млади хора посягат към наркотиците, заблудени, че това е модерно и ще направи партито им по-хубаво. Аз не употребявам наркотици, музиката ми е напълно достатъчна. Обичам я, тя ме вълнува, извисява и изпраща на друго място.

Къде би пускал в чужбина? Имаш ли си място – мечта?

Имам зад гърба си многократни участия в Холандия, Египет, Русия и Македония. Много се надявам в най-скоро време да пускам музиката, която обичам в Ибиса, Аржентина, Англия и Бразилия.

DJ Diass открива сезона във Варна

„Разрушете границите, бъдете свободни!“

Какво да очакват твоите фенове в близко бъдеще?

Имам над 10 нови проекта, които ще издавам постепенно, също така всеки месец излиза моето радио предаване NO ORDERS, както и ежемесечният Podcast, който правя за бранда Erectedstore.com . Предстоят и няколко интересни ивента това лято – във Варна и Слънчев Бряг.

И за финал, какво би пожелал на настоящите и бъдещите си фенове?

Разрушете границите, бъдете свободни, направете своята първа NO ORDERS стъпка, заедно с мен на 13 май /петък/ в клуб Palm Beach Варна. Специален гост – DeMarzo от лейбъла Hot Creations.

Линк към събитието ТУК

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването