Христо Хаджимихайлов от Creators

Той е млад, талантлив българин, който обожава да танцува. Представяме Ви Христо от "Creators".

25.03.2013

Христо Хаджимихайлов се присъедини към мисията на Списание VIP – Аз мога в България.

Представяме ви Христо Хаджимихайлов от Creators

Здравей, Христо! Много се радваме, че се съгласи да дадеш интервю за Списание VIP.

1. Първо, представи се накратко.

Казвам се Христо Хаджимихайлов и съм на 28 години от Варна.

2. Кой те запали по танците? Как започна всичко?

Винаги съм обичал да се движа много. От малък танцувам на всякакви видове музика. Отвътре ми идва и сам съм си причина да пламне танцът в мен. За начало бележа времето, когато бях на 14 години, макар да танцувам от още по – малък. Тогава бях осми клас и с няколко приятелчета се бяхме запалили по Break dance. Толкова ни харесваше, че си намерихме собствена зала и имахме тренировки всеки ден. Това беше единственото нещо, което не ми писваше. Занимавах се, с какво ли не… спортове, бойни изкуства… изкарвах най – много по няколко месеца и ми ставаше скучно. В танците винаги имаше, какво ново да направя.

Треньор по Street Dance със специално интервю за Списание VIP

Христо Хаджимихайлов e треньор по Street Dance и основател на Creators

3. Какви танци обичаш да танцуваш? Имаш ли си любими?

На първо място поставям Hip-Hop, после са KRUMP, Popping, Breaking и други представителни стилове на уличните танци. Дори си имам собствен стил, пречупен през моята призма. Наричам си го „Creators style“ или „Хаджимихайлов Style“.

4. Какво е танцът за теб – работа или удоволствие?

Не мога да се изразя така, както искам да го обясня, просто защото човечеството не е измислило думите, които да дадат име на чувството ми ми. Но мога да кажа, че танцът е една възможност за мен да събера удоволствието с животоподдържащото и когато пожелая с работата.

5. Виждали сме те в поп – фолк клипове. Какво мислиш за този стил музика?

Мненията за него са в двете крайности? Истината е, че когато съм се присмял на нещо, каквото и да е то… Господ или съдбата, са ми го изпращали. Преди се присмивах на фолк музиката и просто я наричах – „Чалга“. Смешно ми беше, как няма никакъв смисъл текстът, как музиката е една и съща, просто от различни изпълнители. Това време обаче мина, когато ми се наложи да участвам на няколко пъти в клипове, а дори съм бил и на турне с „Планета Пайнер“, където искам да Ви кажа си изкарах уникално!!! Толкова много танцьори на едно място. Разбирате ли, всички имаме една и съща страст… Както се казва – Плаваш в свои води.

Да кажем, че успях да вложа малко улични танци, в обикновените идеи за танци, във Фолк музиката. Има една мисъл, която аз много харесвам – „Ако не можеш да спреш една енергия, овладей я!“ Реших да го направя с поп – фолка. Като танцувах си казах – Един ден всички поп фолк изпълнители ще канят Street денсъри за клипове, и за турнета. И изобщо не сме далече, от това мое изказване.

Да не кажа, че се предпочитат. Има и друго – поумнях. Ако бизнесът е насочен в тази посока и това надделява над другите стилове, защо да се вайкам, като другите, а да не измисля как да превърна фолка в поле за изява на Стрийта. И така, малко по малко, започва стрийта да пробива навсякъде. Щях да се радвам много ако бяхме повече, а не съм сам, но пък от друга страна всеки решава сам за себе си, просто който по – бързо стигне до моето заключение, той по – бързо ще се адаптира.

Христо от Creators пред онлайн списание VIP

От клубен танцьор до треньор и основател на собствена школа

6. Основната причина да се свържем с теб е, защото разбрахме, че имаш танцова школа и работиш с деца. Как реши да започнеш да го правиш?

Ще започна от там, че дълго време бях просто клубен танцьор и ходех по участия в различни дискотеки в България. Да Ви кажа обиколил съм почти всички градове, както самосиндикално, така и с разни изпълнители. Истината е, че когато достигнеш максимума във “Freestyle-a” изразен в това да си сам, където и да се наложи да танцуваш, се събужда в теб едно желание да си събереш група, с която да правите танци заедно. Това е един вид по – висша форма на танца. Затова първо си създадох група и я кръстих „MFS“. Идеята беше, да танцуваме всичко, а не се ограничаваме само в един стил. От там и името „Multiple Freak Styles“. Известно време тренировки и се появихме по сцените на варненски клубове. След време обаче групата претърпя метаморфоза. Истината е, че когато много хора движат групата, тя се бави и винаги има повече мнения. Исках всички да имат еднакъв глас, но е много трудно. Тогава създадох правила и така си създадох „Creators“, която всъщност е точно това – „Създатели“. Всички създаваме всеки ден, още от момента, в който се събудим. Много хора ме молиха да им преподавам танци. Баща ми ме караше да си отворя училище, разни съседи и познати също и накрая всичко се случи, когато едно от моите момичета, така ги наричам, защото са ми от групата, ми каза следните думи – Ице, ти трябва да преподаваш! Сякаш това беше правилният начин, иначе всички ме питаха – Защо не започнеш или мислил ли си да започнеш?

Така създадох и „Street Dance School CREATORS“. Преподавам на всякакви възрасти – от 6 годишни до 32. Ако пожелаят и по възрастни и тях ще взема. За танците няма години, там има само желание. И така вече от 3 години. Обиколили сме доста заведения и сме направили доста шоу програми, а и ще продължаваме. Били сме дори в Гърция и Мароко.

7. Какво ти дават децата, успяват ли и те да те научат на нещо?

Когато бях по – малък си мислих, че ще ми е трудно да се занимавам с деца. Сега не искам да си представям, да няма деца около мен. Дават ми сила, а това е най – мощният двигател да продължавам напред! Колкото до това, дали успяват да ме научат на нещо, отговорът е, че по пътя си всеки се учи, дори от деца.

Христо Хаджимихайлов с интервю за Списание VIP

Христо от Creators и любовта му към децата

8. Вие танцувате групови танци, които са изпълнени с интересни движения. Как идва идеята за нов танц – стъпка по стъпка или си представяш цялостната картинка?

В началото танците ми идваха, като картинки, по път за някое участие към друг град, тъй като ми се налагаше през ден да пътувам, с колата си. Пусках музиката и просто разпознавах движенията, които отговаряха на звуците. За да съм сигурен, че няма да пропусна нещо си пусках диктофона на телефона и докато се чуваше песента, говорех с детайли, как си представям всичко. После реших, че искам да започна да наблягам изцяло на преподаване и хореографии, и сведох до минимум участията, за сметка на часовете в залата. Оттогава си взимам двете най – верни и близки мои момиченца – Яна и Илона, за които се шегувам, че са „дясната“ и „лявата“ ми ръка. А когато подготвяме хореография за състезание или участие събирам цялата група, тези две сладурани плюс Калина, Камелия, Васил, Стефан, Юмис и по моя преценка още други. Заедно с тях започвам да мисля и да подреждам всичко. После си правя музиката, шием си костюми според идеята и отиваме да „КЪСАМЕ“. Думичка, която внедрих, с цел надъхване.

9. Твоята школа се казва „CREATORS“ или „Създатели“. Смяташ ли, че освен танци, спомагаш за изграждането на личностите в децата, с които работиш?

Да, определено. Искам всички, които са като мен да правят това, което ще кажа сега – Отървете ги от вредните навици, не позволявайте да създават негативна енергия в тях и в другите, пазете ги от проблеми, напътствайте ги за това, кое ще е най – добре за тях, а не за Вас или другите. Обичайте ги, като свой, те така или иначе са!!!

10. Как виждаш бъдещето за себе си?

Щастлив край! Изпълнен с всичко, което положителната енергия и любовта дават.

11. Понеже интервюто с теб е едно от първите, с които започваме кампанията „Аз МОГА в България“, мислиш ли, че ти МОЖЕШ в България? Искаш ли да останеш, да работиш и да се развиваш тук?

Аз така или иначе съм тук и се боря тук! Не ме е страх, това ме води напред. Както виждате, аз наистина мога! А и не само аз, всички могат, въпрос е колко упорити ще са. Искам да ви кажа нещо – „Човек, където и да отиде, ходи с багажа си“.

12. Какво е твоето послание към читателите на списание VIP?

Всяка сутрин, когато се събудите, знайте, че Вие сте една наистина важна частица от цялото съществувание. Важни сте, както за мен, така и за всички останали!
Нека щастие и любов Ви къпят всеки ден!
А, и още нещо – Вие сте големи сладури!

Аз мога в България

Присъедини се към Нас!

Facebook: Creators

Етикети:

За автора

Списание VIP