Интервю с Ивайло Захариев

На ръба между доброто и злото...

18.01.2014

Той е млад и талантлив български актьор, и вече се е утвърдил като една от новите звезди на българското кино. Можем да го разпознаем в хитови родни продукции от големия и малкия екран. Един от героите му е на ръба между доброто и злото. Бедно момче от крайните квартали на столицата, той се изправя срещу родната мафия в търсене на по-добро бъдеще за себе си и околните.

Ивайло Захариев се присъедини към мисията на Списание VIP – Аз мога в България

Здравей, радваме се, че отдели от свободното си време, за да отговориш на въпросите ни за читателите на Списание VIP. Сигурни сме, че за тях би било много интересно да разберат малко повече за теб и твоите успехи.

1. Кога за първи път се сблъска с магията на актьорското майсторство? Как реши да се занимаваш професионално с него? Имаше ли някой, който те насочи в тази област?

От малък имам интерес към сценичните изкуства. Спомням си как с братовчедка ми се преобличахме във всевъзможни образи и изнасяхме представления на родителите ни. Не мога да кажа, че някой ме е насочил, в семейството ми никой не е актьор, но майка ми цени изкуството и може би това ме е насърчавало през годините.

Вярвам, че всяко дете носи в себе си любов към изкуството.

2. Дебют в киното правиш с филма „Номер едно”, продуциран от БНТ. Много хора твърдят, че началото винаги е трудно. Така ли беше и за теб? На какво те научи този филм?

Да, това е първият кино проект, в който участвах. Беше изключително ценен опит за мен, най-вече заради това, че си партнирах с Филип Аврамов, който е невероятен актьор, както и с режисьора Атанас Христосков.

Ивайло Захариев се присъедини към рубриката - Аз мога в България

Ивайло Захариев за ролите си в българското кино

3. Освен в „Под прикритие” взимаш участие и в други хитови родни продукции, като „Лов на дребни хищници”, „Пистолет, куфар и три смърдящи варела” Кой от тези проекти ти повлия в най-голяма степен, за да бъдеш това, което си в момента, в професионален план?

Ролята ми в „Лов на дребни хищници” е твърде малка, за да ми е повлияла. „Пистолет….” Снимахме на малки порции и разпокъсано. Най-много сякаш ми повлия ролята на Антон в „Номер 1”- една продукция на БНТ, която така и не тръгна по кината, но е много качествена.

4. Освен като актьор, на широката аудитория си известен и като манекен. Как съчетаваш тези две неща, така че едното да не пречи на другото? Можеш ли да кажеш, че въпреки натовареното ти с ангажименти ежедневие, ти остава достатъчно свободно време?

Специално интервю на Ивайло Захариев за Списание VIP

Ивайло Захариев за изявите си като манекен

Хе-хе, не мисля, че съм известен като манекен. Случвало се е да ме канят за подобни ангажименти, но в никакъв случай това не е кариера, която ме вълнува. По-скоро идва естествено, когато хората търсят популярно лице и понеже съм снажен хехе.

 

5. Каква е тайната според теб? Как един човек да съчетава професионалните си ангажименти така, че това да не му пречи в личен план и да може да отделя достатъчно време на хората, които обича?

Въпрос на приоритети. За мен семейството е номер едно! Работата е средство да дам на семейството си качествен живот. Разбира се, има го и личното удовлетворение от постигане на успехи в професионален план – това е важно за всеки човек и не бива да се пренебрегва. Важно е също човек да е наясно, че семейството не е нещо, което се случва от само себе си, за него трябва да се работи така както и за успешната кариера.

Интервю със звездата от Под Прикритие - Ивайло Захариев

Какво мисли Ивайло Захариев за протестите в България?

6. В последно време България е разкъсвана от протести. Хората сякаш търпяха достатъчно и решиха да дадат гласност на мнението си. Какво мислиш  ти по въпроса, ако не е тайна, разбира се?

Още баща ми ме е учил, че е важно човек да има гражданска позиция. Имам спомени от протестите и през ’89 и ’97, когато той дейно участваше. Критично важно е хората да упражняват гражданските си права и да се интересуват от политика малко по-често от веднъж на 4 години, когато гласуваме. Така се изгражда истински активно гражданско общество.

Не понасям лъжата, измамата и ме боли, че България се управлява от безскрупулни индивиди, които гонят само личния си интерес. Оставка!

7. Каква е тънката граница между доброто и злото в героя ти от „Под прикритие” – Мартин Христов? Макар че е на страната на добрите, в живота си е минал през много трудности и перипетии, като дори любовта страда от правилата в тези среди. Какъв персонаж е той, какво е най-отличително за него?

Истината е, че в сериал като „Под прикритие” е много трудно да изградиш постоянен образ на героя си, защото сценаристите са много и рядко се водят от личните преживявания на героите в историята. Така героят е повече в ръцете на сценариста, отколкото на актьора. Опитвам се да придам истински облик на Мартин, да убедя зрителя, че на него му е много трудно. Той е израснал без семейство, на практика не е имал никакво детство, в същото време не е станал безчувствен изверг като мафиотите. Той се лута през цялото време и му е трудно да остане верен на принципите си, но се старае.

8. Пожелай нещо на читателите на Списание VIP

Бъдете здрави, вярвайте в себе си и мечтайте смело!

Етикети:

За автора

Георги Кърчев

Здравейте. Казвам се Георги Кърчев и съм студент в Икономически Университет Варна. Занимавам се с изготвяне на информационни материали, като любимата ми област за развитие са Връзките с обществеността. В свободното си време се занимавам с музика и изобразително изкуство. Обичам да пиша на всякакви теми, които влияят на даден аспект от живота ми – спорт, икономика, чисто човешки отношения. Смятам, че непостижими цели няма, стига да има желание за развитие. На мнение съм, че въпреки трудностите, в България не е невъзможно да се създаде успешен бизнес и съответно нормален начин за живот, стига хората да променят начина си на мислене от негативен на конструктивен.