Интервю с Мая Захариева

Интервю

26.12.2017

Днес ще ви срещнем с едно младо, красиво и талантливо момиче. Тя се казва Мая Захариева, на 26 години и е родом от град Варна. Любовта й към музиката ни накара да се спрем и да поискаме да разберем повече за нея и нейния талант.

Интервю с Мая Захариева

1. Коя е Мая Захариева?

Здравейте, казвам се Мая и съм на 26 години. Родена съм в град Варна и живея в този прекрасен град. Работя в сферата на дигиталния маркетинг.

2. Разкажи ни за любовта си към музиката!

Смятам, че съм наследила любовта ми към музиката от моето семейство – откакто се помня майка ми и баба ми не са пропускали момент, в който да ми изпеят техни любими песни … и не говоря само за моментите от моето детство, но и сега.

3. Кога откри, че притежаваш този така красив и вълшебен талант?

Още, когато съм била малка съм обичала да пея – повечето от вас се досещат, че по време на семейни празненства бабите винаги са настоявали – „Хайде баби, сега изпей нещо”. Та, тогава те откриха, че и аз като тях обичам музиката. Тогава в моето основно училище в град Варна станах част от група „ Щури Сладури” – там прекарах незабравими моменти с моите приятели от групата – заедно пяхме, пътувахме по конкурси… абе, момент, който няма да забравя!

4. Кое те кара да се чувстваш най-щастлива?

Семейството, любовта, животните, моят красив роден град, моята професия. А говорейки за музиката – нея причислявам към друго измерение на щастие. Музиката винаги ме е карала да забравя за проблемите и да се забавлявам, пеейки заедно с мои любими хора.

5. Чувстваш ли се артист по душа?

О, да! Винаги съм си казвала, че ако не се занимавах с маркетинг (между другото това е професия, свързана с креативност – тоест отново трябва до голяма степен да бъдеш артист), щях да бъда музикант. Да бъдеш певец не е за всеки – трябва истински да обичаш музиката, да се наслаждаваш на всеки тон и да искаш да я слушаш във всеки нейн аспект – независимо от жанр или националност.

6. Музиката ли е на първо място в живота ти?

Не бих искала да степенувам важните за мен неща, защото не бих могла и да ги сравнявам. Музиката заема голяма част от моя живот – независимо, че не се занимавам професионално с нея. Винаги ще бъде част от мен.

Интервю с Мая Захариева

Музиката е голяма част от живота на Мая Захариева

7. Би ли се отдала само на музиката занапред или тя е само хоби?

Ще бъда искрена – не, не бих, не защото, не е важна за мен, а защото бих искала да изпитвам щастие и от други неща, които обичам. Музиката винаги ще е част от мен, винаги ще бъда отдадена на нея, но в комбинация с моята професия – е, това вече би било страхотно!

8. Ако решиш да се занимаваш с музика, какъв път би искала да изминеш и какво би искала да постигнеш?

Да, и аз съм си мечтала и съм си представяла как би могло да бъде – бих искала да се занимавам с народна музика – първо, защото това е музиката, която майка ми и баба ми ми пееха, когато бях малка и наистина я усещам много специална. Второ, защото това е музика, която е нашето наследство – нещо, което до скоро ми се струва, че беше малко забравено от младите, но виждам, че хората, започнаха да си припомнят, че има с какво да се гордеят. Би ми се искало да популяризирам народната музика, не само в България, но и по света.

9. Кой стил музика ти е любим и какви песни обичаш да изпълняваш?

Както споменах, не бих искала да разделям музиката на стилове – харесвам стойностна музика, която създава емоция в мен. Обичам да изпълнявам музика, която ми харесва. В свободното си време обичам да слушам джаз – успокоява ме и ме пренася в друг свят.

10. Какво би пожелала на нашите читатели…

Бъдете здрави, радвайте се на всеки момент и го оценявайте и носете музиката със себе си, защото тя би ви донесла емоции, неизмерими с нищо друго!

Етикети:

За автора

Теодора Тенев

Казвам се Теодора Тенев, на 27 години. Завършила съм специалност ,,Маркетинг" в Русенския университет ,,Ангел Кънчев". Обичам да чета и пиша и това са едни от любимите ми занимания, които ме правят истински щастлива. Освен да пиша статии, до момента съм написала и книга, която се казва ,,Игрите на съдбата". Искам да се развивам в насока, която да може да ми позволи да пиша за неща, които ме вълнуват и искам да се докосна до хората чрез текстовете, които пиша.