Интервю с Оксана Николова

Бизнес дама, както и активен член на бизнес общността във Варна

06.01.2014

Оксана Николова е очарователна и безкрайно енергична бизнесдама, родом от Беларус, а от 15 години живее в морската ни столица Варна. Има дългогодишен стаж в авиацията, но в последствие се насочва към проспериращия имотен пазар, като се концентрира в руския сегмент. Към днешна дата: майка на две прекрасни момиченца, собственик на агенция за недвижими имоти Алфа Сити, партньор в ресторант New York – Варна.

Представяме ви Оксана Николова за рубриката: Аз мога в България

1. Кажете ни нещо за себе си и за това, с което се занимавате?

Аз съм собственик на агенция за недвижими имоти Алфа Сити. Всички мои клиенти са основно руски граждани. Отскоро мое ново увлечение стана и ресторант New York, който открихме с един от моите бивши клиенти в агенцията.

Работното място на Оксана Николова

Защо е важно да работим в уютен офис според Оксана

2. Как изглежда работното ви място?

Където и да съм, в която и сфера да работя, за мен е много важно работното ми място да е уютно, стилно и красиво.

3. Разкажете ни кои са най-важните неща във вашия бизнес – за Вас и за клиентите ви?

Най-печелившият бизнес – честният бизнес. Честност и почтеност – основни мои принципи във всички дейности и задачи. И също така се старая да се съобразявам и с личния избор на всеки.

4. Как се мотивирате? Има ли нещо, което правите всеки ден, за да ставате все по-добра.

Без значение богата ли съм или не, аз съм щастлива, защото ми харесва това, което правя. А това е всъщност най-голямото богатство.

5. Кой е най-добрият съвет, който някога сте получавали?

“Ако не можеш да вървиш – пълзи”

6. Как се справяте със стреса и напрежението ?

Без чувство за хумор е невъзможно. В мъжете това е едно от най-важните качества, според мен, наравно с интелекта. А за една жена – това е един хубав бонус… Което, както се оказва, аз притежавам. Това е добре както за професията, така и лично за мен.

Интервю с бизнес дамата Оксана Николова

Как г-жа Оксана определя думата „лидер“?

7. Как определяте думата „лидер“?

Водач. Истинският лидер – човек, който помага на хората да открият своя потенциал и да достигнат до успех.

8. Как мотивирате своите служители, когато нещата не вървят добре?

С обстановка на доверие и откритост може да се стимулира активността и да се насърчи тяхната лоялност. Когато служителите са доволни от отношенията на работното си място, те работят по-продуктивно.

9. Черпите ли вдъхновение от световноизвестни лидери? Ако да, кои са те?

“Ако искаш нещо да бъде казано – потърси мъж, ако искаш нещо да бъде направено – възложи го на жена“ Маргарет Тачър.

10. Като успял предприемач сте извървели голяма част от пътя, по който много други млади хора желаят да поемат. Какви предварителни насоки бихте им дали?

Без ентусиазъм бизнесът не лети. Ако не вярвате в това, че вашата компания предлага страхотен продукт, който дава реални резултати – изучете успехите на продукта или се занимавайте с друг бизнес.

Вижте 17 цитати, които ни мотивират!

Вижте 17 вдъхновяващи цитати, които ни мотивират!

11. Някои казват, че в живота на предприемача има момент, който е решаващ. Дали това е случка, разговор или просто късмет? Нещо, което преобръща посоките и води към успеха. Мислите ли, че това твърдение е вярно. Вие преживявали ли сте нещо такова?

Лично за мен това беше обстоятелство в живота.

12. Какво мислите за работата със съдружници? Трудно или лесно се работи с друг човек и какви са позитивите и негативите на съвместната работа.

Партньорство без писмено споразумение – това е руска рулетка.

13. Какво мислите за импулсивното следване на бизнес идея, дори когато не сте подготвен за това.

Започнете с малки стъпки и се движете с градация. Не искайте всичко накуп. Не прескачайте стъпки, защото рано или късно, животът ще ви се върне към това, което сте пропуснали.

Интервю с предприемача Оксана Николова

Прекрасното семейство на Оксана

14. Какво пропуснахме да ви попитаме?

И в най-тежкият график със задачи, трябва да се намери време за семейството и възпитанието на децата – много е трудно, но аз ги обичам страшно много! Любимите ми дъщери – Сияна и Мая.

15. За финал бихте ли споделили на нашите читатели, коя е най-сладката и най-горчива страна на предприемачеството?

Добре или зле за семейството, жените, които са ангажирани в бизнеса, са успешни във всичко – спортуват и се грижат за себе си. Казват, че бизнес дамите са нещастни в личния си живот и може би това е така. Като цяло, животът винаги ще бъде изкривен в едната или другата посока. Това е като ходене по-тънко въже: да запазиш баланс е много трудно, и много малко хора успяват да го направят. Това е от ума. Просто не се получава при всеки.

Аз мога в България

Присъедини се към Нас!

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването