Интервю с Радина Душкова

Среща с една млада дизайнерка

10.09.2017

Днес ще се срещнем с едно момиче, което е имало желанието и силите да се пребори с трудностите по пътя си и да достигне до модния подиум. С желанието си да покорява върхове, Радина Душкова е готова на всичко, за да постигне целите си и да достигне до световно ниво и популярност.

Радина е родом от град Бургас. Завършва „Национална Художествена Академия“ по специалността „Мода„, а след това завършва и магистратура в същото направление. Нека се запознаем по-отблизо с младата и талантлива дизайнерка.

Среща с младата дизайнерка Радина Душкова

1. Здравей, Радина! Много се радвам, че се съгласи да се срещнеш с мен и моите колеги и да ни разкажеш малко повече за себе си и страстта си към модата. Разкажи ни накратко коя е Радина Душкова?

Здравейте! Много благодаря за поканата!

Аз съм морско момиче или по-точно от Бургас. Откакто живея в столицата, научих много. Срещнах различни хора с различни характери и мога да кажа, че всичко тук допринесе за моето развитие като човек и ме тласна в различни посоки. Обичам да слушам джаз музика, танцувам буги-вуги (суинг) танци и преподавам. Най-сериозното ми занимание обаче е създаването на аксесоари и дрехи.

Интервю с Радина Душкова

Бижутата на Радина Душкова

2. Като дете каква мечтаеше да станеш като пораснеш?

Още от много малка ясно знаех, че искам да се занимавам с мода. Когато бях на шест, майка ми ми купуваше тетрадки с бели листи и пастели. Аз разделях всеки лист на две части, за да имам повече място, и рисувах по една зимна и по една лятна дреха. После ходех да показвам на майка ми какво съм нарисувала. Неусетно, за ден-два тетрадката свършваше и исках нова…

3. В кой момент със сигурност знаеше, че искаш да учиш „Мода“?

В девети клас реших да се занимавам с рисуване и условието на родителите ми беше да изкарвам много добри оценки, за да ме пуснат на уроци. Не стана точно така, но въпреки всичко намерих начин и започнах да рисувам усилено! Оттам реших, че искам да кандидатствам само и единствено в „Национална Художествена Академия“, специалност „Мода“, където завърших бакалавър, след това магистър и съм много горда с това!

4. Имало ли е момент, в който си съжалявала, че си избрала точно в тази насока да се развиваш професионално?

Със сигурност е имало повече от един момент, най-вече в някои безсънни нощи, когато е трябвало да чертая, кроя и шия и да правя всичко сама, а ми се е виждало прекалено трудно. Но след като дойде крайният резултат, чувството на удовлетворение е много по-силно!

5. Има ли проект, над който работиш в момента?

Да, работя по изпълнението на някои мои цели, допринасящи за професионалното ми развитие. Работя с едни страхотни млади момчета от „Aesthetic by Science“. С тях започнахме да създаваме бранд за лайфстайл дрехи, предназначени за хора, занимаващи се с фитнес. Съвсем скоро ще сме готови с нашия проект и съм сигурна, че ще се посрещне със страхотни отзиви.

Интервю с Радина Душкова

Модните аксесоари на Радина Душкова

6. Кой е любимият ти аксесоар, който до момента си изработила?

Всички са ми любими, но по различен начин. Едни са ми любими да ги гледам, други – да ги нося, трети – за да се хваля с тях!

Да кажем, че любимо ми е едно колие от гума, което правих повече от месец, защото претърпя многобройни промени. Беше невероятно много работа, но накрая ми се стори перфектно…

7. Мислиш ли, че е трудно човек да се докаже в тази сфера и защо?

Веднъж направиш ли впечатление, оттам не е трудно да бъдеш интересен и да ти се получават нещата. Важно е един път да те забележат хората.

Както се знае и се коментира, днес вече всичко е много „арт„. Има огромно разнообразие не само от евтини стоки, но и на ръчни и качествени неща. Много хора са се преоткрили като дизайнери или като хора на изкуството. Трудно е сред море от артисти да се наредиш отпред и да те види някой. Въпреки всичко, ако си добър, хората те намират. Всички разчитат на реклама в интернет, но за мен най-добрата реклама е от уста на уста.

8. Какви са най-големите ти амбиции в професионален план?

В близкото бъдеще най-голямата ми мечта определено е да си отворя собствена галерия, където да излагам своите творения, а хората да могат да идват и да се чувстват удобно там. Искам да мога да предоставя някакво малко, но прекрасно място на младите и все още без известни дизайнери, където да покажат на какво са способни. Това място ще бъде много лично и със сигурност няма да прилича на останалите галерии и така наречените бутици.

Пожелаваме ти успех и до нови срещи!

Благодаря за вниманието! Успех и на вас!

Етикети:

За автора

Теодора Тенев

Казвам се Теодора Тенев, на 27 години. Завършила съм специалност ,,Маркетинг" в Русенския университет ,,Ангел Кънчев". Обичам да чета и пиша и това са едни от любимите ми занимания, които ме правят истински щастлива. Освен да пиша статии, до момента съм написала и книга, която се казва ,,Игрите на съдбата". Искам да се развивам в насока, която да може да ми позволи да пиша за неща, които ме вълнуват и искам да се докосна до хората чрез текстовете, които пиша.