Интервю с Тихомир Михайлов – няма невъзможни неща!

Няма невъзможно неща!

26.11.2013

Тихомир Михайлов се присъедини към мисията на Списание VIP – Аз мога в България

Имаме огромната чест да разговаряме с бронзовия медалист на последното световно първенство по флеър – Тихомир Михайлов. Той е от онези българи, които ни карат да се гордеем със страната си. Здравей, Тишо. Благодарим ти, че се съгласи да дадеш интервю специално за читателите на списание VIP.

1. Разкажи ни с какво се занимаваш?

За момента се занимавам с обучение на млади бармани и естествено на себе си. Не спирам да тренирам и да чета новостите в барманството и бар културата.

2. От колко време си барман?

Барман съм от 8 години.

3. Как се запали по флеър?

Съвсем случайно. Мои колеги ми казаха за „Флеър“ и видях бармани да правят по-простички трикове като „Stall“ (Балансиране на бутилка или шейкър на ръката), различни превъртания и други такива леки движения. Да си призная първия път, когато видях барман да хвърля (жонглира) три бутилки си казах – „Това не е за мен“, но след това започнах малко, по-малко и все повече ми харесваше като виждах какво постигам с времето.

Тихомир Михайлов се присъедини към Аз мога в България

Бронзов медалист по флеър

4. Разкажи ни повече за участията ти на световните първенства по флеър?

Участвал съм вече 6 пъти на Световното Първенство по барманство на Световната Асоциация на барманите (IBA) в стил „Флеър“, както и на много други международни състезания в Кипър, Румъния, Тенерифе и други.

5. Кое е най-голямото ти постижение на световните финали?

Най-голямото ми постижение е бронзовият медал на Световното първенство тази година. Преди това станах на 4-то място отново на световното първенство проведено в Китай.

6. Кое е най-голямото съчетание, което си правил? Колко елемента използва?

Най-голямото съчетание, което съм правил на състезание до момента е с 6 елемента (3 шейкъра и 3 бутилки). Естествено, както при всеки спорт, на тренировка се поставят най-големите постижения, така че няма да крия че работя по оттренирването на движения със седем елемента.

Интервю с Тихомир Михайлов специално за Списание VIP

Тишо тренира когато може, където може!

7. Разкажи ни малко повече за това кога и как тренираш?

Кога и как тренирам? Тренирам, когато мога и където мога. За съжaление много от другите състезатели по света си имат спонсори, които им помагат, а това в България е трудно постижимо за сега поне…. Така, че тренирам, когато намеря време. За в момента нямам зала за тренировки, но скоро ще направя такава.

8. Забелязали сме, че почти винаги си със слушалки докато хвърляш. Каква музика слушаш?

Музиката, която слушам е разнообразна – House, Trap и някои мои песни, които ме мотивират, но не бих използвал за състезание.

9. Какви са най-важните черти и умения, които трябва да притежава добрият барман?

Най-важните черти и умения определено са бързина, точност и коректност и най-вече да показва уменията си по-умен и точен начин, а не да заявява с нагло държание колко и какво знае! Виждал съм го…

10. Важно ли е бармана да общува с клиентите на бара си? Защо?

Важно е естествено, но когато може. Трябва и доста добре да се преценят хората, с които да се общува, защото някои хора просто искат да останат сами и да се насладят на напитката си.

Специално интервю на Тишо Михайлов за Списание VIP

Няма невъзможни неща!

11. Какво те вдъхновява?

Вдъхновяват ме новите движения. Обичам да мисля нови неща, което става все по-трудно и по-трудно. Флеър барманството се разви изключително много през последните 4-5 години.

12. Имал ли си някой забавен гаф по време на участие? Примерно да замериш някой зрител?

Не, не съм имал такива гафове, но веднъж ми се случи да пренебрегна правилата на едно от допълнителните мини състезания и вместо 3 минути аз играх 5 минути. Водещият ми каза ако искам да продължа и… аз продължих и на публиката това се хареса изключително много.

13. Кой ти е любимият коктейл?

Любим коктейл – това е Куба Либре. Фен съм на семплите смесени напитки и мисля, че Куба Либре е моят коктейл.

14. Какво би си пожелал за в бъдеще?

Да стана световен шампион!!! Не е тайна, че световното първенство през 2015 година ще е в България, така че бих искал да зарадвам цяла България със Световната Титла.

15. Пожелай нещо на читателите на списание VIP.

Пожелавам на всички здраве, щастие и късмет през новата година, а и занапред и нека всички да следват мечтите си, независимо колко трудно е това и да знаят, че НЯМА НЕВЪЗМОЖНИ НЕЩА!!!

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването