Екслузивно интервю с Трой

Каква е историята на Ванката А.К.А Troi

09.05.2013

Здравей, Ванка. Много от феновете на българската музика те познават, като ТРОЙ. С годините името ти се утвърди, като фактор на родната музикална сцена, а гласът ти стана емблематичен за хитова и качествена продукция. Благодарим ти, че отдели от времето си, за да отговориш на въпросите ни, специално за читателите на Списание VIP.

Представяме ви Трой и неговата история

1. Много от феновете ти се питат, защо точно Трой? Как така реши това да бъде сценичният ти псевдоним, има ли история зад името?

Да има история, преди години се запознах с Биг Ша и на една наша среща във Варна стана въпрос за моя псевдоним и имахме няколко варианта, но не се спрях на нито един от тях. Случи се на другия ден, бяхме в студиото и записвахме първото ни съвместно парче и тогава Мишо ми каза “Защо не се наречеш Трой?“, на мен ми допадна името и така, с влизането в R&B records измислихме псевдонима ми и си останах Трой до днес.

2. Ако трябва да определиш с една дума, какво е музиката за теб, коя би била тази дума и защо?

Думата е „Всичко“, защото музиката е постоянен спътник в моя живот, тъй като баща ми е бивш музикант и още от дете ме привлича това изкуство и явно е по наследство. Още от 8-годишен започнах, като самоук с подкрепата на баща ми и продължих да се развивам и с всяка една изминала година разбирах, че ми се отдава все повече. Никога не съм ходил на уроци и съм разчитал на таланта си. Ето за това, музиката е всичко за мен.

3. Занимаваш се професионално с музика от 2003 година, с други думи си вече от 10 години на родния музикален пазар. Какво според теб се промени в теб и в музиката, като цяло по нашите географски ширини, от времето ти в АрЕндБи рекърдс до сега?

Действително има промяна в Бг музиката, но както преди, и сега е много трудно да се правят качествени песни заради ситуацията, в която живеем. Но нито аз, нито моите колеги сме се предали през това време, което измина. Виждам, че в новото поколение има талантливи хора с желание за прогрес и работа. Като цяло се радвам, че има някакъв напредък в шоубизнеса в България.

Интервю с Трой

Трой за читателите на Списание VIP

4. Сподели ни кои са любимите си изпълнители, що се отнася за RnB музика. Какво предпочиташ да слушаш през свободното си време – нова световна продукция или класици, като Boyz II Men, например?

По принцип аз съм широко скроен, специално що се отнася до музиката, независимо какъв стил е, ако ми хареса, я слушам. Разбира се, най-много внимание обръщам на новите тенденции в музиката, това ми помага да се развивам и аз. Много са изпълнителите, които слушам и ще ми отнеме много време да ги изброя :). Но да, Boyz II Men са ми едни от любимците.

5. Какво ти даде и какво ти отне животът на професионален изпълнител в България?

Има си плюсове и минуси, както във всички професионални сфери, но аз, както и моите колеги имаме късмета да работим това, което ни харесва. Някои от плюсовете са, че се срещаме с различни хора, създават се повече контакти и незаменимото чувство на подкрепа, което получаваш от хората. Минусите са: безсънни нощи, напрегнат живот, когато имаш и семейство става още по-трудно.

6. Разкажи ни малко повече за проекта си ТРОЙ Мюзик. Какво представлява, какво ще предлага на музикалния пазар, общо взето, издай ни малко информация „от кухнята”, така да се каже?

ТРОЙ Мюзик е още един проект, върху който работя и развивам. Надявам се в бъдеще да продуцирам, както себе си, така и млади таланти. След 10 години в бранша имам доста идеи и контакти и мисля, че ще се получи.

Трой специално за Списание VIP

Трой за проекта си: „Трой музик“

7. Новият ти сингъл „Всичко” има потенциала да стане тотален хит. Разкажи ни как се зароди идеята за песента и кои са „виновниците” за страхотната музика и клип към нея?

Идеята е изцяло моя, като говорим за текст и сценарий, видеото е заснето от ЕКЛИПСЕ ВИДЕОС, музиката е дело на Ивелин Николаев „TuFo“. „Всичко“ е една песен, която се зароди след една моя раздяла с момиче, с което имах 2 годишна връзка, така че сценарият е извадка от реалния живот. Вложих много чуства в песента и мисля, че ще се хареса на хората.

8. Кога да очакваме нови песни от Трой и с кои изпълнители, ако не е тайна?

В момента работя върху клипа на новата ми песен „СПРИ“, също самостоятелна, и се очертава да е клубно и свежо парче. Клипът ще е много раздвижен, с много светлини, ефекти и хубави момичета. Съвмесните проекти засега ще ги запазя в тайна, за да е по-интересно.

9. Пожелай нещо на читателите на Списание VIP.

Пожелавам на читателите да им е все така интересно списанието, а в личен план да са по усмихнати и позитивно мислещи и да слушат хубава БГ музика.

Етикети:

За автора

Георги Кърчев

Здравейте. Казвам се Георги Кърчев и съм студент в Икономически Университет Варна. Занимавам се с изготвяне на информационни материали, като любимата ми област за развитие са Връзките с обществеността. В свободното си време се занимавам с музика и изобразително изкуство. Обичам да пиша на всякакви теми, които влияят на даден аспект от живота ми - спорт, икономика, чисто човешки отношения. Смятам, че непостижими цели няма, стига да има желание за развитие. На мнение съм, че въпреки трудностите, в България не е невъзможно да се създаде успешен бизнес и съответно нормален начин за живот, стига хората да променят начина си на мислене от негативен на конструктивен.