Интервю с Владислав Иванов

Треньор по суинг танци...

12.10.2017

Днес ще се срещнем с един млад и амбициозен човек… Преди години той открива, че танците са неговата страст и за нищо друго на света не би ги заменил.

Представяме ви треньора по суинг танци Владислав Иванов

1. Здравей, Влади! Радвам се, че се съгласи да отделиш малко от ценното си време и ще ни разкажеш малко повече за себе си и за твоята страст – танците. Кой в действителност е Владислав Иванов?

Здравейте, казвам се Владислав Иванов, по прякор – Влади Бомбето, на 28 години. Главен треньор в клуб по суинг танци Flying Steps swing dance. Заел съм се с не леката задача да популяризирам танца Boogie Woogie в България. В това начинание най-голямата подкрепа са родителите и приятелите ми. Обвързан, несемеен – усмихнат и винаги на 6.

Интервю с Владислав Иванов

Flying Steps swing dance

2. Разкажи ни за любовта си към танците?

Обичам работата си, защото тя е свързана с това да прави хората щастливи. Танцът те кара да се чувстваш свободен, дава ти възможност да изразяваш себе си и да комуникираш с другите на съвсем различен език. Най-красивото и впечатляващо нещо е как двама души могат да се разбират само с поглед и едно движение. В този момент се чувстваш сякаш можеш всичко и няма граници за твоите способности! Щастието от танца не може да бъде заменено с друго!

3. От колко време се занимаваш с танци?

Танцувам още от 7 годишна възраст. Имаше един период, в който като всяко хлапе се бях заблудил, че съм момче и трябва да пробвам да се занимавам с по-мъжки неща. Така изминаха около две години, в които усещах непрестанно празнота и неудовлетворение. Тогава открих суинг музиката, а малко след това и танца boogie-woogie. Отново започнах да танцувам и го превърнах в своя професия.

4. Разкажи на нашите читатели, участвал ли си до този момент в някакви танцови състезания и печелил ли си награди от тях?

От много време главната ми цел е да популяризирам буги стила в България и да го направя разпознаваем за българската публика. Нашата школа по танци е първата в страната, която се опитва да се заеме с популяризирането на стила. Занимаваме се с това близо 7-8 години и смятам, че за това време сме постигнали много.  На този етап имам екип от добри танцьори, които ми помагат. Вече имаме филиал и в град Бургас, работим и с една група страхотни хора в Русе. От няколко седмици има буги и там. Непрекъснато стартираме нови групи, подобряваме програмата  за преподаване и се стараем да поднесем този стил по най-добрия и забавен начин, за да може, докато хората се забавляват, да се научат и да танцуват добре и правилно. Естествено нищо качествено не се постига лесно и ние като преподаватели и организатори, се стараем да надминаваме себе си непрекъснато посещаваме уъркшопи в чужбина, при най-добрите състезателни двойки и треньори в момента, влагаме средства и усилия, за да ставаме все по-добри! Развиваме се с пълна сила и наистина бавно, но сигурно постигаме тази първоначална цел! Едно от главните постижения на клуб Flying Steps е организирането на две световни купи в България (през 2011 и 2013 г.), на които присъстваха най-добрите танцьори в този стил от цял свят! Стараем се да каним същите тези световноизвестни двойки, тъй в България, за да преподават уъркшопи при нас, с идеята, хората да се докоснат до този интересен стил танци. Подбираме преподавателите много внимателно, след като сме ги изпробвали многократно, за да сме сигурни, че ще изберем правилните хора за нивото, знанията и възможностите на българската публика.

Въпреки сравнително малкия брой треньори в България, ние ходим на световни състезания, с желанието да поставим България на картата за тези, които не ни познават и вече много хора в тези среди по света знаят кои сме!

Владислав Иванов е главен треньор по суинг танци

Танцът суинг

5. Какво ти предстои за напред?

Наскоро отворихме нашата нова зала Flying Steps Dance Studio – на ул. Граф Игнатиев, като залата е изцяло и само за този стил танци, за да могат хората да идват на удобно и приятно място, да се забавляват и да се учат да танцуват. Следователно оттук ни предстои много и още по-сериозна работа с още повече начинаещи танцьори. Освен преподаването и ръководенето на клуба, на мен и моята прекрасна партньорка – Албена Лекова, ни предстои да пътуваме до Лион на Световна купа през декември. След това, същия месец, ще се състезаваме в Любляна, но там ще представим още две наши двойки, една от които ще бъде дебютант на състезание и всички много се вълнуваме за тях!

Ежегодно се състои нашето събитие Boogie Madness, като на пролетното му издание следващата година сме поканили втората двойка в света да преподават и танцуват с нас. Опитваме се да откъснем хората за малко от ежедневието, да ги изведем извън града на хубава и красива дестинация и да ги потопим само в този стил с много тренировки, партита игри и забавления, така че да прекарат много време с хора от световния буги елит и то не само по време на тренировки. Събитие, което не е за изпускане!

6. Кои са най-големите ти постижения?

Най-големите постижения от състезателна гледна точка са влизането ми в топ 30 в световната ранг листа с предишната ми партньорка – Светла Величкова и фигурирането ни като първа и единствена българска двойка, явила се някога на Световно първенство в главния клас, но състезанията не са всичко. По-важното е, че в момента сме успели с много усилия и труд да развием един страхотен стил танци в България и като кажем думичката “буги”, да не звучи съвсем чуждо на хората. Горди сме, че сме създали общност и, че имаме възможност да работим заедно, като вдъхновяваме хората дотолкова, че те да са готови да учат непрекъснато нови неща, да стават по-добри и с наша помощ да стигат до световни първенства, в които да представят държавата ни!

7. Би ли заменил танците с нещо друго и какво би било то?

Не, в никакъв случай и за нищо на света! Танците са моят живот и дори, когато си дам почивка за ден-два, не спирам да мисля за танцуване.

Интервю с Владислав Иванов

Влади Бомбето

8. Чувстваш ли се удовлетворен от работата си?

Да, със сигурност! Работата ми не е като на другите хора – да правя нещо, което не ми допада, за да изкарам прехраната си, напротив – работата ми е да давам знания, емоции, щастие, вдъхновение, да правя България по-добро място. Това е нещо, което ме кара да се чувствам уникално! Надявам се всеки да успее да го изпита някога… От друга гледна точка, винаги се предизвиквам и искам да организирам повече неща, да бъде разнообразно, да мисля нестандартно и т.н., което невинаги е лесна работа.

9. Финални думи към читателите на Списание VIP!

Хора, танцувайте! Танцът е здраве, емоция, щастие, комуникация, начин на живот, а Boogie Woogie е най-якият танц, танцуван на най-яката музика, която е измисляна някога!

Благодарим ти, че беше наш гост и до нови срещи!

И аз благодаря!

Етикети:

За автора

Теодора Тенев

Казвам се Теодора Тенев, на 27 години. Завършила съм специалност ,,Маркетинг" в Русенския университет ,,Ангел Кънчев". Обичам да чета и пиша и това са едни от любимите ми занимания, които ме правят истински щастлива. Освен да пиша статии, до момента съм написала и книга, която се казва ,,Игрите на съдбата". Искам да се развивам в насока, която да може да ми позволи да пиша за неща, които ме вълнуват и искам да се докосна до хората чрез текстовете, които пиша.