История за пари

Това е историята на един...постер, който е спечелил безобразно много пари, но и е разединил общественото мнение. Плакатът е изображение на фотография, заснета “от птичи поглед”, показваща как огромна вълна, по време на страшна буря, се разбива в морски фар. Драмата, обаче, не идва нито от бурята, нито от вълната. На фотографията е заснет човек, на входната врата на сградата. Историята, която се разпространява е, че на този постер са щракнати последните секунди живота на този човек.

375506--600 guichard_lajument

Можете да предположите общественото недоволство, което предизвиква факта, че фотографът, заснел огромната вълна, става известен, именно, заради тази печална своя снимка. Можете да се досетите и, че приходите от нея са големи.

Истината, обаче, скоро излиза на яве и се оказва, че работещият във фара мъж, е жив и здрав. Успял е да преживее страшната буря, както и неговия фар е устоял на огромните вълни. По – голямата мистерия идва от факта, че всички следи и данни,водещи към фотографа, са напълно заличени.

Ето как, в нашия “чудесен” свят на материалното, няма значение дали един човек е жив или не, стига неговата измислена смърт да печели пари. Но това е валидно и за всяка друга необичайна ситуация, която води със себе си огромен интерес.

На Вас оставяме да прецените дали това е неморално, или е много умен подход за реклама.

jean-guichard-phare-du-four-bretagne_i-G-66-6689-OIBA100Z w6.

 

Анелия Мъглева