Историята на Шантел Браун Янг

Рядка болест я нарежда сред най-известните имена на модния подиум

21.05.2014

Тежката лична драма на младата 19-годишна Шантел, е на път да я изстреля буквално във върховете на висшата мода! Боледуваща от доста рядкото заболяване витилиго, Шантел Браун Янг е на пръв поглед съвсем нормално младо момиче. Днес обаче, именно тази рядка болест я нарежда сред най-известните имена на модния подиум.

Шантел Браун и нейната рядка болест – Витилиго

Витилигото е хронично кожно заболяване, което се причинява от комплексни автоимунни, генетични, хормонални и външни фактори, при които собствената имунна система атакува пигментните клетки в кожата, които умират или не могат да функционират. Така се появяват бели петна.

Шантел, чието истинско име е Вини Харлоу, разбира какво е да си различен още на 4 години. Болестта й е диагностицирана в особено тежка форма и се оказва, че лечение на проблема няма. Тежката доживотна орисия вгорчава живота на малкото момиче, а съучениците и от началното училище започнали да я наричат зебра. За Шантел било истинско изпитание да живее по този начин и за съжаление точно в най-невинните и години на тийнейджърка, вместо да излиза с приятели и да се наслаждава на младостта си, тя преживява истински кошмар. Майка й се молела на Господ да й помогне и като по чудо молбите и били чути. Шантел и семейството и решили да се преместят в Калифорния, а младата канадка започнала да се опитва да не обръща внимание на тези, които и се подиграват.

Как рядка болест помага на Шантел Браун

Животът и се усмихнал и в момента Янг е една от претендентките, устремени към победата в реалити формата на зашеметяващата Тайра Банкс „America’s Next Top Model“. Успехът я връхлита моментално с появяването и пред камера и днес Шантел Браун Янг е не само известен и много успял модел, но и огромно доказателство за силата на волята и желанието да превърнем мечтите си в реалност, ако всеки един от нас превъзмогне болката от недостатъците си и съумее да ги превърне в предимство!

Етикети:

За автора

Мария Стоянова

Здравейте, приятели! Казвам се Мария и за мен е огромно удоволствие повече от година да бъда част от прекрасния екип на Списание VIP. В момента завършвам магистратурата си по Публична комуникация в СУ „Св. Климент Охридски”. А списанието ли... Списанието е едно от най-приятните, успокояващи и отговорни неща за мен. Щастлива съм и от възможността да работя с толкова сплотен, организиран и приятелски екип като този на VIP. Като редактор в Списание VIP се стремя да акцентирам и да Ви показвам най-интересното от света на музиката, киното, спорта и рекламата. Ако Ви харесва... или пък не, това, което правя и споделям с Вас, харесайте ме, следете ме, пишете ми. Ще се радвам да намеря нови приятели сред Вас!