Интервю с Ива Пенева

„Човек, който ме вдъхновява“

09.01.2014

Една жена, почитателка на това енергично и слънчево момиче, реши да се свърже с нас, с молбата да представим работата и. Ива Пенева печели нашите адмирации за положителното влияние, което оказва върху хората. Нейният образ идеално се вписва в идеята и мисията на Списание VIP (Винаги Иновативни и Позитивни), а именно да вдъхновяваме младите българи, като ги насочваме в правилната посока на развитие.

Представяме ви Ива пенева и нейната страст към фотографията…

1. Представи се накратко пред читателите на Списание VIP.

Здравейте! Казвам се Ива Пенева. На 20 години от София. Втора година студентка съм. Уча „Инженерен дизайн” в Технически Университет – София. Много обичам да рисувам и да творя, за това и следвам тази специалност, но страстта ми е фотографията.

2. Как и кога започна да се занимаваш с фотография и идеята Iva Peneva’s Photography.

Първоначално снимането беше само хоби, но с времето почнах много да експериментирам. Бях и все още съм самоука в сферата на фотографията. За отрицателно време от режим „Авто” преминах на „Пълни ръчни настройки”. Един ден, в училище, едно момиче от по-горен курс изяви желание да я снимам. Мен ми беше малко странно, защото до момента портретни снимки не бях правила. Съгласих се и взе, че ми хареса и започнах по-сериозно да гледам на фотографията. Направих си като подпис на снимките, почнах да снимам доста често, а след много време ме изненадаха и с фен страницата.

Интервю с фотографката Ива Пенева

Ива Пенева – човек, който вдъхновява младите

3. Какво най-много обичаш да снимаш.

Най-много обичам да снимам хора. Харесва ми да комуникирам с човека пред обектива, да се опитам да уловя настроението, да се опитам да го предразположа и в същото време да го опозная до някаква степен.

4. В творбите ти се забелязват множество лица. Кои са хората пред обектива и как подбираш местата, на които да ги фотографираш.

В началото хората, които снимах бяха мои приятелки и съученички. Като почвах да качвам снимките им във фейсбук, почваха да ми пишат техни приятели и познати и от там започнах да работя с хора, с които и до ден-днешен работя. Местата, на които снимам много зависят от желанието на модела. Ако иска да бъдат с определена тематика снимките, му предлагам няколко варианта и той си избира. Но с няколко момичета, с които често снимаме, се е случвало в последния момент да решим, че ще снимаме и импровизираме много и въпреки това са се получавали снимките.

5. Разкажи ни повече за наградата си „Човек, който ме вдъхновява“.

„Човекът, който ме вдъхновява” беше една инициатива на JobTiger. Идеята на проекта беше да съберат на едно място хора, които вдъхновяват и заразяват с действията си околните и дават положителен пример. Една моя приятелка беше пуснала кандидатурата ми като човек, който я вдъхновява. И след гласуване бях сред 30-те вдъхновяващи личности на нашето време.

Ива Пенева със специално интервю за списание VIP

„Човекът, който ме вдъхновява”

6. Дочухме, че готвиш нови, големи проекти, съвместно с известни личности. Можеш ли да ни споделиш информация „от кухнята“, ако е удобно разбира се.

Да, има идеи за няколко проекта с няколко личности, но все още не сме уточнили концепция и всичко е в много суров вариант. Надявам се, живот и здраве, първия проект да стане реалност в най-скоро време.

7. Има ли нещо, което правиш всеки ден, за да се мотивираш.

Не бих казала. По-скоро целите, които си поставям са такива, че ме мотивират.

8. Смяташ ли, че младите хора имат шанс да успеят в България.

Много е трудно човек да успее в България, но не е невъзможно.

Вижте и 5 причини за инвестиция в България

9. Съвет към младото поколение: Защо си заслужава да се занимават с фотография.

Нека запечатват повече моменти. Хората са го казали – „Една снимка казва повече от 1000 думи”. Една снимка може да покаже емоция или гледка, която не може да бъде описана. Една снимка може да ти повлияе по начин, по който думите не могат.

10. Пожелай нещо на себе си и на читателите на списание VIP.

На себе си пожелавам да продължавам да бъда заобиколена от страхотни приятели. На читателите на списание VIP пожелавам да са здрави, щастливи, да вървят само напред с високо вдигната глава, да следват целите си и да не се отказват, защото няма невъзможни неща.

Фен страницаhttps://www.facebook.com/iva.peneva.s.photography

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.