Избягвайте да имате посредствени приятели

Арогантно твърдение, което ще ви е от полза

05.08.2015

Това послание може малко да ви подразни, но пък ще ви провокира. Може и да ви предизвика, от вас зависи. Трябва да разберете, че ние растем чрез идеите и опита си, а те пък ни подтикват да разширим мирогледа си. Ако искате да израснете и да стигнете до върха на планината, то в живота ви няма място за посредствени хора, най-малкото да си позволите да ги наричате приятели. Може да ви звучи грубо, дори арогантно, но е факт. С каквито се събираме, такива ставаме – твърдение, което няма как да бъде оборено.

Избягвайте да имате посредствени приятели, ако искате да израснете до своето величие

И сега ако оставим арогантността и раздразнението на страна и обърнем внимание на основното в тази идея, е важно да разберете, че е просто задължително да се обградите с хора, които ви карат да напуснете вашата безопасна зона на известното. Те ще са вашите „неудобни“ приятели, които ще ви карат да се развивате и да изкачвате връх след връх, докато не стигнете до своята точка на величие. Защо да имате приятели в личния си живот, които са се отказали да се борят и са се примирили с това, да бъдат обикновени? Колкото и да не ни се иска, ние ставаме такива, каквито са хора около нас.

Вижте още: Защо трябва да мислите позитивно

Затова е изключително важно да подбирате приятелите си. Допуснете в професионалния и личния си живот хора, които ви мотивират и вдъхновяват да се развивате като личност. Общувайте само с хора, които ще ви издигнат нагоре. Хора, които са отдадени на стремежа си да се развиват като личности. Хора, които виждат света с различни очи. Хора, които ще ви предизвикат да ставате все по-добри и по-добри. Те ще ви притискат, дори понякога ще ви дразнят, но тази практика ще ви влияе добре. Ще растете. Ще се нахъсвате и ще еволюирате. Ще станете жадни за успех и изцяло ще се промените. Към по-добро разбира се.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването