Изкуството на мозайката

Красотата на това декоративно изкуство отдавна не е привилегия само на богатите

09.08.2016

Мозайката може да бъде едни интересен начин за създаване на впечатляващ вътрешен или външен интериор.

Ако вие самите обичате да събирате интересни камъчета и да ги подреждате в определени композиции, няма да се затрудните в създаването на красиви декорации в дома.

Изкуството на мозайката или как да създадем красиви декорации

Нестандартните съчетания на различни по вид камъни могат да изразят вашия порив да пренесете природата у дома, да освежат обстановката и да ви накарат да се почувствате по съвсем нов и приятен начин.

Все повече интериорни дизайнери обожават декорирането с камъни и използването на различни по вид и дизайн мозайки от естествени или изкуствени метериали.

Изкуството на мозайката

Декор с мозайка

Благодарение на декорации с камъни, можете да закриете нещо, което ви смущава или просто да направите интересна промяна в спалнята или хола.

Докато преди време мозайката беше използвана предимно в банята и мокрите помещения, днес тя намира място в почти всички стаи на апатамента или къщата. Можете да освежите дома си с произведения на изкуството и ново обзавеждане. Благодарение на декоративна мозайка, съставена от прозрачни компоненти, можете да преградите пространството във всекидневната.

Красотата на подобен арт параван се изразява в неговата екстравагантност и уникалност. Наред с това мозайките се съчетават добре с интериора, те могат да се комбинират с различни материали и текстури.

Изкуството на мозайката

Модерен дизайн с мозайка

Ако обичате мозайките, посетете музея на Мозайките в Девня. Той е създаден по проект на арх. Камен Горанов на място, на което са открити мозайки от времето на Константин I Велики. Изкуството на мозайката е известно още от Римско време. С красиви мозайки са били украсявани къщи на заможни римляни. Мозайки можете да видите и в почти всеки запазен и реставриран замък по света. Чрез изкуството на мозайката са пресъздавани библейски мотиви и фигури.

Вижте още: Гоблените – древното изкуство да се бродира

Мозайката е изключително издръжлива във времето и можете да й се наслаждавате дълго. Красотата на това декоративно изкуство отдавна не е привилегия само на богатите.

Гост автор: Анелия Георгиева

Етикети:

За автора

Списание VIP