Изневярата – признат грях, не е грях

Но, ако се влюбиш? Това изневяра ли е

10.07.2013

Темата за изневярата винаги е била актуална. Можем да намерим различни изследвания – жените или мъжете изневеряват повече, какви са най-често срещаните причини, дали блондинките или брюнетките по-често търсят ласки при друг, дали целувката е изневяра, та даже и кой е по-склонен към това, според зодиите. Изневярата зависи от самия човек и от отношенията му с партньора. Все пак „Ако нещо ни липсва, го търсим при друг или друга”. За някои по-ревниви хора даже един поглед в страни е изневяра, за други флирта и целувката с чужд е нещо нормално. Но до колко някой би си признал, че е търсил ласка другаде? Изневярата е грешка, и хората често грешим, но можем ли да си признаваме.

Изневярата – признат грях, не е грях. И вие ли сте на това мнение?

Някои, по-емоционални личности казват, че никога няма да простят, но дали са се замисляли над въпроса: „На мен дали няма да ми се случи”. Всекидневно срещаме нови хора, красиви, позитивни, интересни, към някой изпитваме сексуално привличане, но дали ако се отдадем на това привличане трябва да признаем пред половинката. Все пак това е обида за другата страна. Повечето двойки признават, че не искат да разбират за забежките на партньора си. Това ще причини болка и страдание, нищо няма да е вече същото и двамата ще живеят в ужасни съмнения занапред. В такъв случай те избират да бъдат лъгани?

Вижте още: Жената е причината за изневяра

Изневярата - признат грях, не е грях

Кой би простил изневяра?

Но, ако се влюбиш? Това изневяра ли е? Трябва ли да го криеш? Разбира се, че не. Най-коректно е да споделим на половинката си и да прекратим отношения, за да се впуснем с чиста съвест в новата Любов. Други двойки споделят, че биха простили, ако партньорът им търси ласки другаде, само да няма чувства. Те тотално отричат емоционалната изневяра. Все пак тя е най-тежка. Трети категорично биха искали да знаят. Да, това е най-добрият вариант, за да може да се намери причината и да се изкорени? Ако една двойка е истински щастлива и гледа в една посока, ще прости секса, за една вечер. А и е достатъчен фактът, че човекът до теб е намерил сили да ти сподели. Разбира се, ако това се случва постоянно “Краят” трябва да настъпи незабавно. Друг е въпросът защо прощаваме изневяра? Някой споделят, че заради децата, други от страх да не останат сами, а трети…, трети прощават, защото и те го правят.

Както се казва дори изневярата трябва да се прави интелигентно. Ако се стигне до там, не го правете така, че да унижите половинката си и всички да я сочат с пръст. Споделете само на нея. А изборът за прошката? Нека остане в нейните/неговите ръце.

Гост автор: Михаела Пехливанова

Етикети:

За автора

Списание VIP