Извинения за по-лесен живот и „убиване на мечти“

21.01.2018

Да приятели, труден е животът. Всеки ден е борба, борба за прехрана и оцеляване, борба със самия себе си, борба с околните. Но това е истинският живот, не е като по филмите, не е лесен и не винаги получаваш това, което искаш.

Сигурна съм, че всеки от вас има мечта, дори няколко, но дали ги преследвате докрай или избирате да минете по лесния път? И не, скъпи читатели, не ви обвинявам. Всеки прави своите избори и върви по пътя, който смята за най-правилен. Но дали си заслужава цял живот да ходите по утъпкан път и да преминавате покрай бодливите тръни, които са началото на пътя към вашите мечти? Дали извиненията, които използвате в действителност правят живота ви по-добър или само убиват мечтите ви? Разгледайте посочените извинения, използвани често и помислете добре дали искате да сте, като всички тези хора, които убиват с тях надеждата си за нещо по-добро.

Извинения за по-лесен живот и „убиване на мечти“

Постоянно си мислите, че не сте достатъчно добри

Всеки чува в главата си едно тъничко гласче, което шепти „не си достатъчно добър“. В даден момент си мислите, че сте се справили страхотно, а в другия се чувствате така сякаш всичките ви усилия са напразно.

Следващият път, когато този глас ви каже отново, че не можете, опълчете се и му отговорете „Не, аз мога и ще се справя“!

Вашето най-добро извинение е „Нямам време“

Мечтите са предназначени за да бъдат „взети в ръце“, да работите здраво за тях и да ги постигате. И ако не успявате да отделите време за да работите за мечтите си, значи не ги желаете достатъчно. Ако човек наистина иска да постигне нещо с цялото си сърце, няма да си намира оправдания.

Извинения за по-лесен живот и "убиване на мечти"

„Нямам време“ не е оравдание за следване на мечтите

Смятате, че мнението на колеги, приятели и роднини е по-важно от вашето

Винаги ще се намери някой, който да ви каже, че мечтите ви са вятърничиви, че не можете да ги постигнете и не си заслужава да влагате усилия в тях. Дали този някой ще е ваш роднина, приятел или колега, мнението на околните оказва своето влияние.

Но помислете върху следното: ако знаете, че ви остават няколко месеца живот, какво бихте направили? Дали ще слушате „разумното“ мнение на околните или ще се опитате да постигнете това, за което винаги сте мечтали?

Казвате си „Още не съм готов“

С всеки изминал ден, вие сте по-стари от вчера и най-млади, отколкото някога ще бъдете отново. Времето тече с пълна скорост и извинения, като „Аз все още не съм съвсем готов“ или „Аз съм твърде млад, не разполагам с достатъчно опит“, нямат място в живота ви.

Лъжете себе си…

Да бъдеш честен със себе си е най-трудната задача. Хората обичат да се хвалят, да галят егото си. Но винаги е добре да знаете, че не сте най-добрите – поне не все още. Бъдете откровени със себе си и се опитайте да си давате реална и обективна оценка. Само така ще успеете да прецените реалното си положение и да изчислите пътя към желаното положение.

Така че, стига извинения – днес е нов ден, ден в който можете да тръгнете по пътя на мечтите си!

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.