Женският оргазъм – мисията невъзможна

Проблеми и решения

03.06.2013

Откакто в нашето модерно общество започна да се говори открито за секс, стана ясно, че женският оргазъм е тема табу. За него се носят митове и легенди, разказващи за невероятното удоволствие, което носи на дамите. Има обаче и едно голямо „НО“ – не всички го изпитват…

Защо женският оргазъм е тема табу и много от представителките на нежния пол избягват разговорите за него?

Истината е, че повечето от дамите не са го изпитвали никога. Звучи страшно – най-голямото удоволствие, а толкова жени не могат да вкусят от него. Идва въпросът „Защо“? Нещо ненормално ли има в тях, защо се случва на другите, а не всички могат. Случвало ли ви се е да се запитате същите неща? Не изпадайте в депресии, проблемът не е в тялото ви, и вие също сте способни да го изпитате. Има и още нещо – не всички ваши приятелки, твърдящи, че са изпитвали оргазъм, са го изпитвали наистина. Те просто лъжат, за да попаднат в категорията на „благословените“, но това не им доставя удоволствието, което оргазмът може.

Казахме общите неща набързо, няма да отделяме повече време за това, защото всички знаем за вътрешното си емоционално безсилие, идващо от липсата на оргазъм. Сега ще се опитаме да открием проблемите и решенията и ако някои от тях са вашите, може би следващата среща с партньора ще ви подари бленуваното удоволствие.

 Проблеми и решения свързани с женският оргазъм

1. „Аз правя секс само заради него“ – мислиш си, че си длъжна да правиш секс, защото трябва да е така, така е било и в една връзка е задължително, но всъщност не ти е любимото занимание. Ако е така, това определено възпира всяка емоция и удоволствие в теб и чуваш едно гласче в главата си: „Нека всичко свърши и просто се гушкаме“. Необходимо е да промениш нагласата си спрямо секса – ако нещата останат така, никога няма да бъдеш способна да изпиташ оргазъм.

Вижте още: Фактори за любов

2. Притесняваш се от партньора си – може да те помисли за пристрастена към секса или да си помисли, че си с него само заради това, а всъщност не е така. Изключи притеснението – сексът е двойна игра. Той ще се зарадва, ако и ти изпиташ своя оргазъм.

3. Не можеш да спреш да мислиш за други неща – правите секс, а в главата ти се върти филм, чуваш разговори, мислиш си за събитията от деня си – в един момент ще се окаже, че ти участваш само физически, а всъщност не си там. Нашият съвет е, когато правиш секс с партньора си, да бъдеш там, иначе няма да се получат нещата. Жената изпитва оргазъм с тялото си, но той е продиктуван от мозъка, а не от самия сексуален акт. Ако не си там психически и не спреш да мислиш за други неща, забрави, че някога ще се насладиш на женския оргазъм.

Женският оргазъм - мисията не възможна

Проблеми и решения при женския оргазъм

4. Партньорът ти иска малко по-различни неща и ти се притесняваш, че това минава границата – отново притеснение. Сексът е създаден за наслада и всички малки игрички са част от една голяма игра на удоволствие. Не бъди прекалено консервативна и се отпусни. Спри да мислиш за традиционно налаганото мнение. Всички забранени неща са такива, защото общественото мнение ги е забранило, а всъщност няма нищо като забрана или правилно и грешно. Отпусни се и играй играта, никога няма да съжалиш за това си решение.

5. Каквото и да правиш, не се получава – тогава може и да не е само в теб вината. Много от мъжете не се стараят наистина да доставят удоволствие на партньорките си. Идеалната им цел е да изпитат своя оргазъм, а накрая, за да не са съвсем виновни, задават най-глупавия въпрос: „Ти свърши ли?“. Така не се получава и тук има само 2 изхода – единият е да смените мъжа в живота си, а вторият е да му кажете какво искате да направи и как да го направи. Ако и след това не се получи, минавате към вариант 1 – смяна на мъжа. Малко е крайно, но хубавият секс и любовта вървят заедно. Без удоволствие от секса, вашата огромна любов ще се изпари доста бързо.
Надяваме се да сме ви били полезни и да се опитате да поправите вашите или грешките на мъжа си, за да бъде това изживяване истинско удоволствие. Не забравяйте, че всяка жена може да изпита оргазъм, стига да го поиска, а всичко останало са само оправдания.

Гост автор: Анелия Мъглева

Етикети:

За автора

Списание VIP