Различните жестове по света

Някой жестове могат да Ви „купят боя“, според това, в коя част на света ги използвате.

15.04.2013

„В Рим като римляните“ – Чували ли сте тази популярна фраза? Ако не сте, сега ще разберете защо започвам с нея. По света има различни жестове. Повечето са всеобщо познати, някои означават едно и също, където и да отидем, други обаче могат да Ви „купят боя“, според това, в коя част на света ги използвате.

Представяме ви различните жестове по света и как да си спестите някой неприятности по света

Всичко е "Ок' е жест с различно значение по света

Всичко е ок

„Всичко е ОК“

Идва от Америка, а напоследък добива широка популярност и в Европа. Не навсякъде, обаче, този жест носи известното ни значение.

Франция – означава „0“ или „нищо“.

Япония – означава „пари“.

– Някои средиземноморски страни – това е нецензурен жест, използван често, за да се каже, че някой мъж е хомосексуалист.

 

 

Повдигнатият палец

Повдигнатият палец има няколко значения в различните части на света

Повдигнатият палец

В Англия и Нова Зеландия има 3 значения:

1. Използва се от стопаджиите, когато искат да покажат, че желаят да спрат минаваща кола. Използва се и в България със същото значение.

2. Използва се като заместител на знака за „ОК“.

3. Ако палецът стърчи нагоре, а останалите пръсти са свити в юмрук, означава цинична обида, като „да ти го на*укам“.

4. В Гърция – там, това си е негласно изказана псувня. Не ми се иска да кажа на гърците, че всичко е „ОК“, с вдигнат палец.

Знакът “V”

Различните жестове по света

Знакът “V”

  1. Великобритания, Австралия и Нова Зеландия – много популярен знак в тези държави, но с отрицателно значение. Означава груба обида, като „да ти го на*укам“. Дланта е обърната навътре.
  2. По време на Втората Световна Война, Уинстън Чърчил популяризира този знак, със смисъл на победа Victory. Тук, дланта е обърната навън.
  3. Европа – често означава просто бройката 2.
  4. В България – особено популярен сред учениците, когато искат да кажат нещо в училище и вдигат ръка, с пръсти, заставащи във „V“формата.
  5. В Азия – напоследък азиатците използват този знак, когато се снимат, за да покажат позитивната си нагласа или просто да позират традиционно за поредната снимка,

 

Автор: Анелия Мъглева

Етикети:

За автора

Списание VIP